Wednesday, February 24, 2010

Jom layan angau aku malam ni

masa minum teh ~*irjune*~ pada 11:37:00 PM 6 uncang teh
Petang tadi aku pergi jumpa kawan lama aku masa zaman belajar dulu. Zaman aku tak pandai nak bergaya. ahaks!!!...Jumpa dia sbb aku nak bg nota utk dia amik exam perkhidmatan dia. Kebetulan aku dah lama lulus cemerlang exam tu jadi dia nak pinjam nota aku utk dia lulus plak. ahaks!

Kami jumpa kat Fatin Corner, kira salah satu kedai cendol yang glamer gak la di Perlis ni. Awal2 jumpa aku dah berdebar dah.Walaupun rasa debar tu takde la sampai nak gugur jantung, tapi kira gubra la juga. Last aku jumpa kawan aku ni 5 tahun lepas....tahun 2005 dekat KL Sentral. Jumpa secara kebetulan, masa tu aku nak gi tempat kursus aku dan dia pulak tgh on da way nak gi interview. Masa tu sbnrnya aku dah cair dah tgk dressing dia. Aku ingat lagi, Kemeja lengan panjang warna biru muda, slack hitam, kaca mata nipis, mmg stail dressing yang aku suka sangat. Tak boleh kata tak, aku mmg tangkap leleh dengan lelaki yang dressing macam ni, lagi2 kalau dressing after office hour yang nampak macam selekeh skit. pergh...terserlah kesegakkan mereka.

Dan hari ni aku berjumpa lagi selepas 5 tahun. Aku nak elak untuk jumpa tapi terpaksa, sebab..sebab...sebab inilah....hari ni dia dressing after office hour punya stail. kemeja lengan panjang warna peach yang di lipat lengan sampai siku dengan baju yg tak di tight in, slack dan of course kaca mata nipis dia. Alahai aku cair lagi. Control...control...tapi ada gak tetiba tangan aku ketar gak. Tahan debar beb! Tahan!

Tak puas rasanya lepak dengan dia petang tadi. Tak puas nak tengok muka letih dia. Rasa macam tak nak balik tapi dah nak hampir maghrib, takkan aku nak hegeh lepak lagi.Ok...ok...ok....dia masih lagi bujang teruna. Tapi sekarang ni dia tgh terjerat dengan skandal cinta tiga segi plak. So, kalau aku gatal masuk line...nanti nak jadi baper segi plak??? Lagi pulak dia kawan aku beb...kawan aku...takkan la aku nak menggatal dengan kawan sendiri. Aku pun dah serik dah nak menggatal dengan kawan sendiri. Cukup2 la apa yang dah jadi dulu. Serik juga. Aku taknak pisang berbuah banyak kali dah kali ni.

Jadi, sekarang ni sambil2 aku taip entri ni sambil2 aku tgk citer CSI kat tv sambil2 la aku layan angau aku. Takpe kan sekali sekala nak layan angau ni. Wah...malam ni aku konpem tido sambil senyum. Hmm...minta2 la dia interframe dalam mimpi aku malam ni. Hopefully.....

Nota_jari: sorry..entri ni takde gambar sbb kalau letak gambar nanti bocor la rahsia.

Tuesday, February 23, 2010

Sila angkat tangan jika anda calon yang sesuai

masa minum teh ~*irjune*~ pada 12:21:00 AM 4 uncang teh
Petang tadi sebelum maghrib aku sempat la sembang kejap dengan auntie Shanty jiran depan umah aku ni. Almaklum la dengan kesibukan aku dan cuaca panas sejak kebelakangan ni telah membataskan aktiviti lepak aku bersama-sama makcik2 jiran depan umah aku ni.

Borak punya borak auntie ni tanya birth of date aku and aku pun bg tau la kan. Ye la mana nak tau auntie sekeluarga nak celebrate birthday aku ke...nak bg adiah ke...gembira juga rasanya. Rupanya dia kira birthday aku base on numerical punya ciri. Huhuhuhu...kiranya lepas birthday aku di kira dia kata aku ni tergolong dalam kelompok org no 2 (sorry..aku tak igt ciri2 org no 2 tapi korang leh google aje kat internet ni). Aku pun setuju la sbb aku pernah gak mengira guna kaedah ni. Dan apa yang best bila auntie tu cakap...,"org no 2 ni kene cari org yang no 5 atau 7 baru relationship tu berpanjangan." So, aku dah dapat satu hint pasal jodoh aku.........

Kepada calon2 yang terdiri daripada kelompok no 5 dan 7...sila hubungi saya untuk sesi temuduga. hahahhahhahahah....

Nota_jari: semua ni adalah ramalan sahaja...tidak boleh percaya 100% tetapi boleh dijadikan rujukan untuk diri sendiri sahaja. TQ




Monday, February 22, 2010

Serangan nafsu + Special Entry

masa minum teh ~*irjune*~ pada 4:53:00 PM 4 uncang teh
SERANGAN NAFSU

Ingat balik kg amik cuti seminggu minggu lepas boleh la nak mengekang nafsu shopping aku ni. Tapi dah nama pun perempuan....walau kat mana pun nafsu shopping tu tetap melekat dalam badan tak boleh nak pisah2. Semua benda kalau boleh aku nak beli, tapi sbb poket aku ni bukannya poket doraemon yg boleh kuar segala jenis benda pelik, jadi kadang2 kena juga tahan nafsu. Ok, back to what I'm buying during my long long holiday at kg; nak kata tak banyak...banyak juga la yg aku beli. Hmmm....malas plak nak citer panjang2...let the pictures tell the story...


Ni bekas handphone aku. Rasa cam cute aje gambar ni, jadi aku beli la.

Yang aku nak tunjuk tu baju biru yg aku pakai tu. Kalau beli time nak raya puasa confirm harga cecah RM150++ tapi sebab aku beli time raya cina, harga cuma RM100 aje. Murahkan.


Item wajib kalau beli kasut, mesti high heel...teka..ni baper inci punya tinggi ni.
(teringat citer korea kalau tgk high heel tggi ni). Kasut ni cuma RM55.90 after 20% less.

*****************************************

SPECIAL ENTRY

Dah lewat dah ni....sepatutnya kena buat hari Sabtu 20/2/2010 yang lepas tapi memandangkan masa tu aku di kampung tgh bersenang lenang bercuti, jadi broadband aku pun cam siput sedut punya stail la. Setakat nak update sikit2 tu boleh la, tapi kalau nak upload gambar sampai berjambang pun belum tentu siap lagi.

So kat sini aku nak wish happy birthday kat abang aku yang sulong. Umur dia dah 31....ye ye ye...dia cuma tua setahun aje dari aku. Itu la sbb dia abg dan aku jadi adik dia. hahhahahhaha

Ye....mmg ketara saiz badan abg aku ngan aku yang aku boleh ibaratkan saiz aku cuma 1/3 dari saiz abg aku. Tapi percaya lah...satu masa dahulu saiz badan abg aku ni pun tersangatlah kerempeng macam kentang goreng McD tu. Semenjak dia dah kahwin ni je badan dia macam apom. Maybe dia bukan makan nasi tapi makan yis ngan serbuk penaik kot.

Friday, February 19, 2010

Random Thinking!

masa minum teh ~*irjune*~ pada 1:45:00 PM 0 uncang teh
Ni salah satu komen dr pelawat kat blog aku untuk entri "Blue is mine". Kalau sesapa yg dah baca komen tu bagus la tapi pada yg tak sempat baca aku copy paste kan kat sini. Kenapa aku gatal jari nak copy paste komen dia ni? Syok sendiri ke? (konpem akan ada yg berkata begitu kan).

Takde la...aku rasa analisis warna biru yg dibuat oleh org ini macam kena je ngan diri aku KECUALI bab memanipulasi org utk kisah cinta aku. Haaaaaaaa......itu aku kureeeeeng bersetuju skit. Sebabnya aku percaya selama aku hidup melebihi umo sambutan jubli perak ni aku tak pernah nak memanipulasi org lain pasal kisah cinta aku yg macam novel tak jadi ni. Hahahhahaha...

..........................................................
Slm ziarah

Biru

Mengungkapkan kesetiaan. Seseorang yang mudah memberikan perhatian kepada orang lain dan mahir berkomunikasi. Cenderung mengubah diri sendiri jika terdapat sesuatu yang tidak kena dengan dirinya. Seorang yang sensitif dan mempunyai naluri yang sangat kuat. dia dapat merasakan jika sesuatu akan terjadi.

Kebaikan mempunyai aura berwarna biru mereka mampu merasakan dan mengetahui apa yang difikirkan orang lain. Mereka ini juga mempunyai ramai kawan kerana mereka mudah disenangi oleh orang lain.

Keburukan mempunyai aura berwarna biru adalah mereka terlalu dramatis apabila ia berkaitan dengan soal cinta dan pandai memanipulasikan orang lain.

ada ke ciri2 d atas tu?


.................................................................

So kepada sape2 yang kenal aku dulu kini dan selamanya.....ada ke ciri2 biru tu kat diri aku?


Wednesday, February 17, 2010

Blue is mine!

masa minum teh ~*irjune*~ pada 8:32:00 PM 6 uncang teh
Huh! at last I have some idea tu update this cute blog (hehhehhe...perasan btul). My last blog was 6 days before today and 2 days before CNY holiday. Supposely today is a 1st day working day after CNY, but I manage to proceed my holiday until this weekend. Being a part time student is a tough job to do beside my current job.So, I need a rest to recover back my brain. hahhahahha (alamak...emo la plak).

Have you notice any diffrence to my blog? Yes...I have change my background with the basic blue in color. I love blue...but sometime with a lot of blue in my life will make me blurr....So, it need to inject some other colors to chear up this blue. Same goes to me. I'm the person who are always feel bored with what I have done in my life.  Because of that reason...I think I should change my blog background and hopefully it can give me more idea tu update my blog.

Note: This is not a complete change yet. Need more time to manage this new look.

Thursday, February 11, 2010

Too short or too long

masa minum teh ~*irjune*~ pada 12:08:00 AM 4 uncang teh
Semenjak aku aktif berblog ni...aku rajin gak gi ziarah menziarahi blog2 orang lain. Saje2 ambil idea dan pengalaman macam mana diorang ni berblog, so that aku pun boleh gak terus berblog. Dalam aku rajin2 melawat tu aku terjumpa 2 3 artikel mengenai cara2 menulis blog. Apa yang boleh aku recall balik mengenai cara2 menulis blog yang diberi oleh blogger2 yang lain ialah...elakkan guna ayat sms, better guna ayat bahasa Melayu yang betul atau English yang lengkap (ok...ini aku setuju sbb ini boleh meningkatkan kemahiran menulis di kalangan kita - tapi aku pun still guna shortform sms gak kadang2), elakkan perkataan yang terlalu berwarna-warni yang macam budak2 sekolah tadika (pada aku ini terpulang...ikut identiti masing2), sila pastikan artikel anda ada perenggan (aku setuju tu), dan elakkan menulis artikel yang terlalu panjang tanpa ada gambar langsung (ooooo....ini aku kurang pasti macam mana - maybe depend ikut orang kot).

Apa yang aku nak bebel ni pasal artikel yang panjang pendek tu la. Menurut blogger itu, kalau ada artikel panjang better letak gambar sbb akan baig pembaca berfikir apa kaitan gambar dengan cerita kita kita. So apa pendapat korang???

Dan ini pendapat peribadi aku....

Bukan tak boleh nak menulis entri pendek2...boleh..tapi bagi aku macam tak puas aje. Menulis ni macam kita bercakap. Realitinya...aku ni jenis yang suka bercakap. Dulu masa sekolah, kalau aku start bercakap memang tak boleh nak stop...takde titik. Kawan2 aku dulu mesti bengang juga kalau tiba turn aku cakap sbb confirm diorang takde chance nak bercakap. Dah la cakap takde titik...laju pulak tu. Sampai kadang2 kawan2 aku akan cakap "STOP" untuk suruh aku off topik. Itu dulu....tapi bila dah besar ni, hobi aku masih lagi bercakap, cuma ayat aku dah ada titik atau koma untuk aku tarik nafas sekejap.

Tak semua orang suka bila kita bercakap. Lagi2 kalau panjang sangat apa yang kita nak cakap tu. Jadi medium yang boleh menenangkan otak ialah dengan menulis. Dengan kecanggihan teknologi IT skrg ni, menulis blog adalah pilihan utama untuk "bercakap". Hihihihihii....

Dulu masa sekolah cikgu aku selalu puji karangan aku. Kiranya dulu karangan aku yang paling tip top. Bukan nak puji diri sendiri tapi itu memang kenyataan. Kalau tiba2 markah karangan aku rendah, cikgu aku mesti pelik. Masa menulis karangan dulu, aku selalunya akan menulis dengan sepuas hati. Aku akan luahkan apa yang aku rasa mengenai sesuatu isu itu mengikut fakta dan juga pendapat peribadi aku. Selalunya aku akan menulis 300 patah perkataan ke atas dengan 7 perenggan. Ini kerana, pada aku menulis ni macam bercakap, kita kena luahkan habis2 apa yang kita rasa baru kita akan tenang.

Bukan aku tak boleh nak tulis entri yang pendek2...boleh, tapi itu bukan gaya aku la. Aku akan menulis sehingga aku puas, meluahkan semua yang aku rasa dan selalunya aku akan elakkan auta sbb aku menulis mengikut fakta apa yang telinga aku dengar, mata aku rakam dan hati aku rasa. Bila kita menulis dengan perasaan, pembaca pun akan rasa apa yang kita rasa. Gaya menulis tu dah menunjukkan ekspresi wajah kita semasa bercakap.

Ok, pasal gaya penulisan remaja2 sekarang, hmmm...aku pun tak suka sebenarnya...Apa la diorang ni, bahasa dah elok2 ada ejaan sendiri tapi nak juga buat ejaan ntah apa2. Konon2 stylo la tu, tapi pada aku HAMPEH!... Tulis la elok2 kat blog tu, tak payah la nak tulis perkataan yang ntah apa2 ntah seperti contohnya; aq = aku...(pronounce Q bukan QU tau), sekarang @ skrg jadi skunk...ape ni...ape ni...bahasa planet mana yang korang pakai ni? Itu bukan stylo...cool atau ape2 pun...itu dah macam budak spastik yang baru belajar mengeja la....

Pasal gambar, ada artikel yang perlu diletakkan dengan gambar untuk menguatkan sesuatu cerita. Ini adalah kerana gambar itu adalah bukti cerita itu benar. Tapi ada sesetengah artikel yang sebenarnya tak perlu nak letak gambar pun, sebab melalui gaya penulisan pun pembaca boleh merasai apa yang penulis itu nak sampaikan. So dalam artikel aku, kalau aku byk letak gambar, aku akan kurangkan penulisan aku sbb melalui gambar pun pembaca boleh tau apa yang kita cuba sampaikan.

Pada aku, kalau kita menjadi diri kita yang sebenar itu pun dah memadai. Buat apa nak hipokrit hanya semata2 untuk kita cuba menjadi popular. Jujur dalam menulis blog, aku confirm mesti ramai yang akan jadi follower. Tak perlu menjadi cantik jelita...tak perlu nak menulis mengada2 dan tak perlu nak letak gambar2 berposing manja...tapi kalau kita menjadi diri sendiri semasa berblog, aku rasa mesti orang lain akan suka untuk terus kekal menjadi pembaca blog kita.

Kesimpulannya...artikel pendek atau panjang, bergambar menarik atau tak....bukan tarikan utama untuk mendapatkan pembaca setia kepada belog kita tapi bagaimana kita mengekspresikan tulisan kita mengikut emosi penceritaan kita.

Tuesday, February 9, 2010

Seminggu yang stress!

masa minum teh ~*irjune*~ pada 11:24:00 PM 0 uncang teh
Last week aku rasa idup aku ni dah macam kapal Titanic je....cuma sikit je lagi nak karam. Sangat2 memenatkan. Gambaran tentang diri aku ni dah macam zombie kg pisang aje aku ni. Penat...penat dan sangat sangat penat.

Ni semua silap aku juga....suka sgt delay siapkan assignment..last2 kene buat keje last minit. Tapi nak salahkan diri sendiri 100% pun tak boleh....dah aku byk keje....nak kene study subjek lain gak...and most important camne aku nak buat assignment tu kalau aku sendiri pun tak paham...dan tak tau nak guna Simulink tu.

Sebenarnya bab assignment tu aku dah admit la kene buat last minit. Sebab hati aku berkata...kerja last minit ni kadang2 berbaloi-baloi. Tapi yang buat aku start nak jadi stress ala2 zombi kampung pisang ni adalah bila lampu spotlight myvi adik aku dicolek oleh manusia durjana. Huduh gila kete adik aku tu. Ok....ok...kete adik aku tapi kenapa aku yg gelabah lebih. Ye la....aku la yg kena gelabah sbb kete tu nama aje kete adik aku tapi downpayment duit aku tu dan bayaran bulan2 pun aku yg bayar separuh. Sbb tu aku jadi tensen. Dah la lampu spotlight tu hilang time aku bawa kete tu gi kelas master-ji aku. Maka....money..money...money la utk ganti lampu spotlight tu.

sangat huduh kan...

tapi nasib baik la dalam tgh2 tensen tu aku sempat la menyinggah McD drive thru untu beli prosperity burger tu. Nikmat...nikmat. Tapi apa yg aku sempat detect ialah siaz burger ni dah tak sama macam masa mula2 prosperity burger dulu kuar. Dulu burger dia saiz besar tapi skrg dah semakin kecik. hmmm...cut cost ke McD?

Prosperity burger yang tak de ong pun.

OK...aku tak larat nak menaip ni. Berita gembira atas semua kepenatan aku sepanjang minggu lepas ialah; assignment aku dah siap dan dah di hantar pun. Jadi...aku zzzzzzzzzZZZZZZZzzzzzzzzzzz..dulu




Monday, February 8, 2010

Friendship Contest

masa minum teh ~*irjune*~ pada 2:54:00 PM 2 uncang teh



 Sambil berjalan2 terjumpa satu blog ni yang buat contest pasal friendship. So ape lagi...try la nak join kot2 ade rezeki menang boleh la dapat hadiah Topup yang dijanjikan oleh Cik penganjur.

..................................................................................


A Picture tell everything about our friendship

Cik penganjur: Cik Mar

Syarat2nye: Sila Klik Di Sini

Hadianya: Ye! Ye! Hadiah

Tarikh Tutup: 10 Feb 2010


 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea