Saturday, May 17, 2014

Scan

masa minum teh ~*irjune*~ pada 12:18:00 PM 2 uncang teh
Assalamualaikum wbt.

Minggu lepas cukup usia kandungan aku 2 bulan aka 8 minggu. Alhamdulillah. Janji dengan doktor yang pada minggu ke 8 tu baru nak buat scan, so aku pun pergi ke klinik la.

Inilah gambar pertama baby aku. Gambar scan. Nak masuk dalam blog ni pun kena scan juga baru boleh save as .jpeg. Perasaan aku buat pertama kali tengok skrin masa doktor scan tu....Subhanallah inilah kuasa Allah. Nampak jantung baby berdegup dup dap dup dap. Tapi aku takdelah nak emosi sampai nangis keluar air mata ke. Mebi sebab aku pun tak tau sangat macam mana aku nak feeling time tengok skrin mesin scanner tu melainkan terlalu kagum dengan kuasa Allah SWT. 
Baby masih lagi kecil bersaiz lebih kurang 1.7cm dan baru dikenali sebagai fetus. Doktor pun hepi je tengok progress baby aku ni. Sihat katanya. Alhamdulillah.....semoga baby akan terus sihat untuk 7 bulan  10 hari yang berikutnya. Amin.

Friday, May 16, 2014

Selamat Hari Guru

masa minum teh ~*irjune*~ pada 11:11:00 AM 0 uncang teh
Assalamualaikum wbt.

Selamat Hari Guru untuk semua guru-guru didunia.


Tak lupa juga ucapan selamat hari guru untuk cikgu-cikgu dan pensyarah-pensyarah yang telah mengajar saya di:

  • Tadika Islam Alor Pongsu (1985-1986) - Cikgu Dah dan Cikgu Fauziah
  • Sekolah Kebangsaan Alor Pongsu (1987-1992)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Alor Pongsu (1993-1995)
  • Sekolah Menengah Teknik Tunku Abdul Rahman Putra, Penang (Feb 1996) - sebelum cabut gi MRSM
  • MRSM Balik Pulau, Penang (1996-1997)
  • Matrikulasi Sekolah Menengah Sains Sultan Muhammad Jiwa, Sungai Petani, Kedah (1998)
  • Matrikulasi Sains USM, Penang (1999)
  • Universiti Sains Malaysia Kampus Kejuruteraan, Penang (2000 - 2004)
  • Sekolah Memandu Soon, Bagan Serai, Perak (2004)
  • Advanced Manufacturing Institute and Universiti Malaya (2005) - Ini ambil kursus INSEPS untuk Advanced Diploma.
  • Universiti Teknologi Malaysia, Johor (2009-2011)

Jasa dan pengorbanan anda semua hanya Allah yang mampu untuk membalasnya.

Love Bite

masa minum teh ~*irjune*~ pada 10:51:00 AM 3 uncang teh
Assalamualaikum wbt.

Ini cerita dah lepas. Cerita masa cuti Hari Buruh hari tu. Cerita 1 Mei 2014. Cerita baru nak update sebab baru ada mood nak update. 

Love bite...!!..Tajuk je yang 18sx tapi cerita bukan cerita lucah. 

1 Mei 2014. Aku kena gigit charlie. Tau tak apa itu charlie. Charlie bukan nama seorang manusia lelaki tau, tapi gelaran untuk binatang kecil ini.
Kenal tak charlie ni. Ye...binatang kecil yang berwarna merah hitam ni. Mula-mula aku tak sedar sampailah laki aku tegur. Dia nampak ada kesan cakaran merah kat pipi sebelah kanan aku. Ye di pipi ok binatang ni buat dajal kat aku. Bila aku check kat depan cermin...sah charlie.

Bukan pipi aje dia cium aku, kat mulut sebelah kanan pun kena dan juga bibir sebelah kiri. Pedih...gatal tu tak payah cakap le. Ringan je tangan ni nak garu. Tapi kena tahan.
Kesan love bite charlie kat pipi dan bawah mulut.
Ini pula kat bibir sebelah kiri.

Bila dah sah kena charlie tu, cepat-cepat aku sapu ubat. Nak tau ubat apa yang aku guna untuk sapu kat pipi aku tu. Aku just sapu guna ubat Nixoderm.
Picture from Google

Aku memang standby Nixoderm ni kat rumah, untuk sapu atas jerawat. Lagi pula, masa kat universiti dulu selalu juga jadi kes kena love bite ngan charlie ni, so memang aku guna Nixoderm ni je pun. Kalau gi klinik pun klinik bagi ubat sapu juga. Baik sapu Nixoderm ni, cepat kering dan rasa gatal pun kurang sebab Nixoderm ni bila disapu atas kulit yang bermasalah akan rasa sedikit pedih dan berangin.

Untuk mulut pula aku letak oral aid, ubat ulser mulut tu. Takkan nak sapu nixoderm plak kan. Nasib baik aku memang standby oral aid kat rumah.

Lepas seminggu kesan gigitan charlie ni dah ok. Cuma kat pipi tu still ada lagi la parut, macam parut lanun pun ade juga. Sekarang ni aku sapu bio oil je untuk hilangkan parut. Tapi kadang-kadang kalau malas, terlupa juga. Hihihihi...

Nasib baik dah kawin, kalau tak malu aku sebab muka ada parut. Hahahhahaha....
 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea