Monday, June 30, 2014

Dia Sudah Datang

masa minum teh ~*irjune*~ pada 1:22:00 PM 4 uncang teh
Assalamualaikum wbt.

Ya...dia sudah datang. 

Siapa?

Siapa lagi kalau bukan bulan penuh keberkatan, bulan penuh keistimewaan, dan bulan penuh kerahmatan...bulan Ramadhan.
Picture credit to Google.com

Ya Allah...aku bersyukur kepada-Mu kerana mengizinkan aku untuk bertemu dengan Ramadhan. Semoga Ramadhan kali ini menjadi Ramadhan yang terbaik sepanjang hidupku. Semoga juga Ramadhan kali ini penuh makna.

Amin.

UCAPAN SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA KEPADA SEMUA KAWAN-KAWAN DAN PEMBACA BLOG AKU INI.

Tuesday, June 17, 2014

Demam Piala Dunia 2014 Brasil

masa minum teh ~*irjune*~ pada 10:51:00 AM 0 uncang teh
Assalamualaikum wbt.

Ini cerita pasal Piala Dunia 2014. Event 4 tahun sekali ni memang dinanti-nantikan oleh hantu bola. Aku panggil hantu sebab most of the game tu live after 12 am. Kebanyakkan lelaki memang minat bola. Tak kurang juga ada juga kalangan orang perempuan pun minat juga dengan bola. Tapi dari pemerhatian aku, pompuan minat tengok bola sebab most of the football player ni hensem-hensem. Hmm...panjang pula mukadimah aku ni.
See....betapa semangatnya laki aku dengan piala dunia ni. Siap lekat jadual perlawanan tu atas notice board lagi. Notice board ni aku beli utk diy buat blackboard tapi tak menjadi-jadi lagi. Bila tak menjadi, maka tersadailah board ni kat ruangan store. Hmmm...pandai juga laki aku ni menggunapakai sumber yang ada. 

Gigih dia minta tolong aku printkan jadual perlawanan ni tapi aku asyik terlupa je nak buat. So weekend tadi balik Perak aku tanya parent aku kot-kot ada sisipan jadual perlawanan tu dari paper yang diorang simpan, ayah aku terus bagi yang dia punya. Suka betul laki aku. Ingatkan dia just nak lipat-lipat and selit tepi sofa dan lepas tu buka time nak tengok je, rupa-rupanya...haa kau...dah macam frame dah dia buat.

So...utk sebulan yang akan datang ni, carta perlawanan piala dunia ni akan menjadi sebahagian dekorasi kat rumah aku la.

Kawan-kawan...ape pula peel masing-masing especially husband korang bila demam bola melanda. Mehlah kita share...4 tahun sekali je pun kisah hantu bola ni melanda dunia.

Thursday, June 12, 2014

Buku Merah

masa minum teh ~*irjune*~ pada 1:51:00 PM 5 uncang teh
Assalamualaikum wbt.

Sejak mengandung ni makin malas benor aku nak update kat blog ni. Bersawang dah jadinya. Rafe pun ada tanya bila aku nak update blog dengan entry baru. Sebenarnya since mengandung ni idea aku makin jadi kurang. Nak cerita pasal deko dan susunatur rumah pun, takde yang berubah pun kat rumah tu. Cara susunannya sama ja, malah makin bersepah adelah. Nak mengemas pun takde mood. Harapkan kat En.Syg je tolong susun dan kemas sikit-sikit. Tapi kalau dah orang lelaki yang kemas, jangan harap sangat la nak sempurna macam kita buatkan. Janji laki mau tolong dan nampak kemas sudah. Sian kawan-kawan yang nak tau update pasal susunatur, tunggu ye. Nanti bila dah ada idea aku update tau.

Oklah....ini entry pasal mengandung aku la. Dah mengandung ni kita stori pasal baby, perut dan ibu aje la. Ini entry pendek je. Malas nak cerita banyak-banyak (konon aje la).
Yezza....buku merah ni aku dah buat lama dah masa kandungan 10 minggu. Dulu-dulu mak aku panggil kad merah sebab memang cuma sekeping kad yang dilipat dua aje pun. Lepas tu akan diselit2 la dengan nota-nota klinik misi kat kad tu. Tu zaman dulu. Sekarang dah jadi buku. Siap dengan nota perihal kesihatan dan kandungan pun ada kat dalam ni.

Aku buat buku ni kat Klinik Desa kampung En.Syg je. Ingatkan semua jenis pemeriksaan pun dibuat oleh misi kat klinik desa ni. Rupanya diorang refer kat klinik kesihatan (KK) berdekatan juga. Hari Khamis buat buku, hari Isnin dah kene gi KK. Merasalah aku minum air gula perisa oren. Sedap, tapi manis sangat. Kalau letak ais lagi sedap. Nasib baik aku tak muntah. Hahahaha....

Oklah...next time aku cerita lagi pasal kandungan aku serta aku ada alahan ke tak. Sekarang ni aku takde idea dah. Tepu.

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea