Tuesday, September 30, 2014

Happy 9th Anniversary

masa minum teh ~*irjune*~ pada 2:22:00 PM 0 uncang teh
Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah...diam tak diam dah 9 tahun rupanya aku kerja makan gaji jadi kuli gomen kat Perlis ni. Nama pun government servant...so kuli gomen la kan maksudnya. Hahahha....

Oklah...malas nak ulas panjang-panjang. Ape pun Happy Anniversary kerja untuk diri sendiri. Semoga aku akan terus bertabah dengan karenah ditempat kerja aku ini. Amin.

Spam

masa minum teh ~*irjune*~ pada 8:00:00 AM 0 uncang teh
Assalamualaikum wbt.

Aku ingat kat dalam email dan fb je yang akan dapat msg berbunga-bunga. Rupa-rupanya dalam blog pun ada gak spam dengan ayat yang berbunga-bunga. Kalau tak percaya...baca ni. (sila besarkan untuk pembacaan yang lebih berkesan).
Korang tengoklah...nak tergelak pun ada dengan ayat diorang ni. Blog aku ni sah-sah guna bahasa Melayu. Kalau ada English pun English tunggang langgang. Tapi si hantu Anonymous ni boleh pula puji cakap blog aku ni bagi inspirasi la, idea la...ape-ape la kat diorang. Lepas tu promot product/website diorang. 

Kalau komen diorang tu dalam bahasa Melayu dan lepas tu related dengan entry yang aku tulis tu, ade juga logik. Ini komen diorang memang out terus.

Tu pasal aku suka para reader yang sudi nak komen entry aku ni tulis la nama. Jangan tinggal Anonymous je. Sekurang-kurangnya kalau korang tu orang Melayu, tulis la nama Jalak Lenteng ke, Perempuan Melayu Terakhir ke...so at least aku tau la korang tu dah baca blog aku. Jangan langsung tak kenalkan diri. Kalau ko tak kenalkan diri dan setakat biarkan nama as Anonymous je...maka jadilah ko dalam puak-puak golongan spam ni.

Nasib baik la komen-komen korang ni bukan auto approved. Aku buat manual, so that aku boleh tapis komen-komen mana yang perlu aku approved.

Monday, September 29, 2014

Aku Yang Keciwi

masa minum teh ~*irjune*~ pada 4:14:00 PM 5 uncang teh
Assalamualaikum wbt

Diam tak diam sekarang ni aku dah masuk dalam trimester ketiga dah. Dah tak lama dah nak bertukar status lagi. Tambah tolak darab bahagi...tinggal lagi lebih kurang 11 minggu je lagi. Alahai...itu pun kalau cukup-cukup 40 minggu. Kalau baby ni tak sabar nak keluar lagi awal....maknanya kurang dari 11 minggu je lagi aku nak tunggu hari.

Ok..hari ni aku nak cerita pasal keadaan aku yang makin keciwi ni. Korang tau ke makna keciwi tu ape? Yelah kalau perkataan "kecewa" tu tau la kan yang bermaksud "frust". Ni keciwi ni benatang ape plak kan?

Keciwi ni perkataan Perlis. Kalau orang Perlis konpem tau. Masa mula-mula aku dengar perkataan ni pun aku rasa pelik. Siap gelak-gelak lagi kat kawan aku. Rupanya keciwi ni lebih kurang macam ni la maksudnya (mengikut pemahaman aku la), terlalu seronok dan beria-beria dengan sesuatu perkara, macam terlalu excited la. Ni yang aku paham. Kalau aku silap paham, minta kerjasama orang Perlis buat pembetulan ok.

Sebab apa aku keciwi? Sebab ni lah....
Haaa....persediaan baby la yang membuatkan aku jadi keciwi. Aku start beli kelengkapan baby ni since kandungan nak masuk 6 bulan. Beli ni bukan ape, takut tetiba aku terberanak awal. Jadi beli la apa yang patut in case emergency la kan. Time ni aku tak berapa nak eksited sangat la. Beli...tengok sekali dua...check apa yang patut, lepas tu simpan. Aku pun cakap kat En.Syg yang aku rasa semua kelengkapan ni dah lengkap dah kot.

And then, senyap-senyap aku beli la sehelai dua kelengkapan baby yang lain yang aku rasa perlu dilengkapkan macam towel tu (mula-mula beli sehelai je, tapi bila fikir balik, kene juga beli lagi sehelai sebab kalau basuh ada towel lain nak ganti). Lepas tu jalan-jalan jumpa baju baby murah aku rembat juga sehelai dua. Sehelai dua je ok...lepas tu dengan tekad cukup la beli baju tu.

So bila dah masuk 7 bulan, aku pun keluarkan la semua kelengkapan baby ni, especially baju, lampin dan sebagainya. Nak basuh. Bila aku kira balik...mak oii...baju baby je dah kat 20 pasang yang terdiri daripada pelbagai saiz dan warna, kecuali warna pink. Hahahah....aku memang tak ready baju pink langsung. Masa nak basuh tu aku tengok balik baju-baju baby ni...rasa...alahai comelnya. Kecil je saiznya, warna pun lembut...comei-comei ko.
Ini separuh je ni yang aku baru basuh. Ada lagi yang belum basuh macam napkin dan towel. Baju-baju semua dah basuh.

Walaupun dah 20 pasang baju baby yang aku ada, tapi aku rasa macam tak cukup je. Check balik...rupanya baju saiz newborn tak banyak. Yang banyak aku beli size M. Andaikata la tetiba baby aku lahir saiz kecil, tak ke gelebeh je baju saiz M tu. So senyap-senyap aku plan nak beli baju size newborn pula dalam 2 3 pasang lagi. 

Jadinya, Jumaat lepas aku ajak En.Syg jalan-jalan kat shopping complex konon-konon nak window shopping aje la. Tapi sebenarnya aku nak rembat baju baby lagi. Plan awal nak beli 2 3 helai...akhirnya aku rembat 5 helai, plus dengan extra beli lagi satu bedung dan 2 helai barut untuk baby. Bila balik rumah, En.Syg senyum je kat aku siap perli lagi tu kata aku excited. Tapi nak buat macam mana kan....umur dah lanjut baru nak merasa dapat anak...so excited tu lain macam la sikit. Hahahaha...
Yes...sekarang aku mengaku, aku sangat keciwi. Teruja nak tunggu khalifah baru di muka bumi ni. Tapi aku control diri sebab tak nak terlalu excited sangat, takut-takut kalau sesuatu perkara buruk yang berlaku, aku tak dapat nak terima hakikat pula nanti. So...cool aje la kan. Walaupun kawan-kawan dah bagi warning/tips cakap baju baby jangan beli banyak-banyak...tapi rasa teruja ni membuatkan kadang-kadang aku jadi lupa diri pula. Tapi nasib baik awal-awal aku dah buat checklist, so sikit-sikit dapatlah control diri aku ni. 

p/s: aku kan suka shopping, kalau tak start takpe, tapi kalau dah start memang payah nak stop. Nak nak pula dah lama aku tak shopping since aku peknen ni.

Tuesday, September 23, 2014

Spaghetti Cili

masa minum teh ~*irjune*~ pada 5:11:00 PM 0 uncang teh
Assalamualaikum wbt...

Sebelum tu...amboi amboi amboi...aku up je entry pasal susun atur....dia punya reading mencanak naik sampai nak cecah 90 orang. Hahaha....memang favorite korang entry susunatur ek.

Tapi takkan nak citer pasal susun dan deko aje kan. Kena la pelbagai sikit. So nak juga up entry pasal masakan dan lain-lain lagi.

Kali ni nak citer pasal aku masak spaghetti macam nama kat atas. En.Syg yang request suruh buat spaghetti macam ni. Sanggup dia yang tolong cari kat internet tu. Nak mengimbau zaman makan spaghetti jenis vegetarian masa dia kat Jepun dulu katanya. Jadi aku pun try la masak berdasarkan resepi yang diberi.

Bezanya untuk versi aku ni, cili nama Peperoncino tu aku tukar dengan cili burung. Haa...kau..tau kan macam mana tahap kepedasan cili burung tu. Aku letak 5 biji aje pun...tapi terasa gak pedas tu...plus aku tambah dengan black pepper...so korang imagine la camne kan.
Korang tengoklah aku standby dengan sirap hijau tu. Jangan ingat tu air rumput pula. Sirap hijau ni boleh jumpa kat Perlis dan sekitar Changlun, Kedah je. Kalau nak korang kene datang Perlis gi borong kat Padang Besar tu. 

Oleh kerana stok spaghetti kat rumah aku tak ada, cuma ada stok angel hair je, so aku guna angel hair je. Masak dia simple sangat, tumis bawang putih ngan olive oil, pastu campak cili, campak angel hair (spaghetti) yang dah siap rebus, campak daun parsley, campak garam dan lada hitam tumbuk....pastu kacau-kacau bagi sebati. Nak bg lembut, ko masukkan 2 sudu air rebusan spaghetti tu sebelum korang start nak campak spaghetti. So takde la kering sangat.

Bila nak makan....tabur keju parmesan....hmmm...sedap juga..lain daripada yang lain. Macam spaghetti goreng aje pun.

Untuk resepi lengkap, boleh rujuk resepi kat link ini: Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino

Monday, September 22, 2014

Rak Baru

masa minum teh ~*irjune*~ pada 8:00:00 PM 4 uncang teh
Assalamualaikum wbt...

Yuuhuuu...geng susunatur semua. Kali ni aku nak sembang sambil menunjuk rak baru kat kaunter dapur aku pula. Hahahaha....tetiba aje kan. Bab nak menunjuk memang nombor 1 kat aku. Wakakaka....

Sebenarnya takde ape pun. Last week masa hantar parent aku gi Haji  kat Kelana Jaya tu sempatlah aku singgah Ikea sekejap. Hampir setahun lebih ooo...aku tak jejak kaki kat Ikea. Showroom pun dah berubah, tapi aku tak sempat nak snap la pula. Ini 1st time jalan-jalan ke Ikea ngan laki aku. Hehehe...walaupun kaki dah bengkak dan jalan pun dah macam penguin, tapi demi Ikea tetap aku gagahkan juga. Hahahahha...

Kat Ikea ni aku sempat merembat beberapa barang tapi dikawal selia oleh En.Syg. Time bujang dulu takde sape yang nak larang, so bila dah kawin ni kene la tanya pendapat En.Syg juga. So antara yang aku berjaya rembat adalah rak Variera seperti dibawah ni.
Rak Variera - ehsan dari Ikea

Bila dah sampai rumah maka aktiviti menyusun atur la. Jadi inilah lokasi dimana aku letak rak ni.
Ye...ini sudut favorite aku ni. Sebelah dapur dan sebelah sinki. Senang nak capai semua segala time masak. tapi En.Syg kurang gemar sikit sebab katanya nanti bakul sos tepi dapur tu senang terkena minyak. Tapi nak buat macam mana...hanya itu je ruang yang ada. Aku pula malas nak letak jauh-jauh...malas nak bergerak.
Oklah..tu je kot nak share kali ni. Lain kali aku share benda lain pula. Insya Allah...

Pizza Roti Gardenia

masa minum teh ~*irjune*~ pada 10:42:00 AM 0 uncang teh
Assalamualaikum wbt.

En.Syg tanya malam tadi, bila nak update blog sebab dia kata lama dah aku tak update blog. Hmm....aku ada je update blog cuma maybe dia tak perasan kot sebab dah hampir 2 bulan cpu hanya tinggal cpu sebab monitor rosak. Lagi pula...tahun ni aku memang ngaku slow sikit bab update blog compared ngan tahun lepas yang sangat banyak idea untuk di kongsikan bersama.

Oklah...ni nak citer yang kawan aku ada la share satu resepi pizza daripada roti gardenia kat wasap group kami. Dia kata suami dia yang tolong carikan. Hmm...bagus punya suami...tlg cari resepi and request isteri suruh masak. Eh...En.Syg pun ada juga cari resepi and request suruh aku masak....tapi belum sempat nak masak lagi. sabar ye Abg...nanti syg masak kat Abg peperoncino yang Abg nak makan tu.

Oleh sebab nampak macam senang, dan aku pun teringin nak makan pizza (nak makan pizza Domino's sebenarnya), so aku pun pulun beli barang dan masak pada hari Sabtu lepas. Dan inilah hasilnya.....

Masak dalam pemanggang ajaib je. Ini versi pagi ni, aku sempat jamah sepotong je, yang lain En.Syg dan adik aku yang habiskan. Petang tu aku masak sekali lagi untuk minum petang pula.

Nak resepi ye....oklah...aku malas nak menaip sebenarnya. So aku tepek je gambar yang kawan aku share dalam wasap ni. Dalam gambar ni dah ditulis resepi dia.
Beza dia...untuk topping tu aku gantikan dengan sos spagetti yang aku masak dulu dengan ayam cincang (buat macam kuah spagetti tu), and then aku letak la tomato, sosej, capsicum dan parmesan cheese serta chedder cheese. Lepas habis ni En.Syg request suh letak topping tuna pula. Ok...akan cuba dilaksanakan.

p/s: dah lama rupanya aku tak share entry pasal resepi kat blog aku ni ye...hahahha

Cinta Hambar

masa minum teh ~*irjune*~ pada 10:09:00 AM 0 uncang teh
Assalamualaikum wbt.

Hola...ola...eh..jangan terkejut la dengan tajuk entry aku kali ni. Sebenarnya "Cinta Hambar" ni merupakan tajuk untuk program pengukuhan perkahwinan yang dianjurkan di tempat kerja aku. Oleh sebab program ni dikira sebagai salah satu unit latihan untuk kami (tak paksa pun), maka aku pun join la. Lagi pula penceramah yang dijemput pun bukan calang-calang orang. Diorang ni memang kaunselor perkahwinan yang terlatih dan berdaftar. Siapa lagi kalau bukan Puan Suzana Ghazali dan Haji Hushim Hj Salleh. Kalau kat luar ni mau kene bayar kalau nak consult diorang, ini pula dihidangkan secara free...haruslah aku rebut peluang keemasan ni.
Banyak ilmu yang aku dapat bila join program ni. Yelah...aku ni kahwin pun tak sampai setahun jagung...so ape salahnya timba ilmu mengenai perkahwinan. Lagi pulak..korang ingat kursus kahwin yang 2 hari tu cukup sangat ke? Lagi-lagi dengan peningkatan kes penceraian yang semakin meningkat saban tahun ni walaupun usia perkahwinan masih muda. Amat-amat merisaukan aku. Satu lagi...program macam ni kan salah satu majlis ilmu juga. Jadi tak salah kalau kita join.

Ok...bila dah habis program ni (program ni dari pagi sampai petang), haruslah berusaha mengambil gambar dengan penceramah jemputan. Kalau sebelum ni aku cuma follow diorang dalam FB je dan hanya mampu tengok dalam tv serta majalah...haa...kau...ni live kat sebelah aku ok.
Mak buyung dengan Puan Suzana...owh...dia suruh call dia Kak Sue.

Sempat bergambar dengan Hj Hushim dan wife beliau. Sangat loving couple diorang ni. Opss....makin ketara la pula perut mak buyung tu (tembamnya aku)

Ok..itu aje la yang nak cerita. Sekarang mak buyung nak sambung buat kerja balik.

Saturday, September 20, 2014

Tanamera in The House

masa minum teh ~*irjune*~ pada 8:00:00 AM 0 uncang teh
Assalamualaikum wbt.

Akhirnya sampai juga bungkusan yang ditunggu-tunggu. Thank you to En.Syg sebab sudi belikan untuk bini kesayangan dia ni. Inilah dia set bersalin Tanamera yang Insya Allah akan aku gunakan semasa berpantang nanti.
 Set Tanamera ni aku beli online dari CHARMSandCOLORS.  Beli set promosi so dapat la free gift 3 biji botol EBM jenama Jingle Jungle (free gift ni boleh pilih). Kos pos pula free. Just bayar harga set Tanamera tu je. Berbaloi kan.

Seperti yang dinyatakan dalam fb CHARMSandCOLORS, set Tanamera ni hanya ada 10 barang je compared set yang lama (tahun lepas kot) ada 11 barang. Maksudnya selain air levender tu, barang-barang yang lain adalah seperti sebelumnya.

Kenapa aku pilih set Tanamera ni?

Kalau nak diikutkan memang banyak set bersalin yang ada kat pasaran. Pilih je..nak yang moden atau tradisional. Tapi aku pilih Tanamera sebab 1st time aku kenal set ni masa adik aku guna waktu dia berpantang tahun lepas. Bila aku amati produk Tanamera ni....ia mengingatkan aku sewaktu mak aku berpantang dahulu. Bau pilis, boreh dan jamu dia tu mendamaikan otak aku. Terus aku ingat jamu-jamu yang mak aku amalkan masa dia berpantang adik-adik aku dulu. Bau dia sangat-sangat kejawaan. Hahaha....almaklumlah aku ni ada darah Jawa sebelah mak aku. Selain tu pula, review yang aku baca kat internet banyak yang kata Tanamera ni bagus sebab berasaskan herba. Ntahlah...aku pun tak tau apa beza herba dan jamu tu. So kalau nak tunggu review aku, korang tunggu la lepas aku gunakan set ni nanti. Sekarang ni aku just nak tunjuk je dulu.

So sape-sape yang berminat nak beli set Tanamera ni secara online bolehlah pm CHARMSandCOLORS untuk keterangan lanjut. Selain produk Tanamera ni ada 2 lagi set bersalin yang fb ni jual iaitu set Amway dan set NR serta lain-lain produk jenama Tanamera.

Friday, September 19, 2014

Tetamu Allah 1435H

masa minum teh ~*irjune*~ pada 4:40:00 PM 0 uncang teh
Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah..kedua ibu bapa aku pada tahun ini telah menjadi antara yang terpilih sebagai tetamu Allah untuk musim haji 1435H. Syukur sangat-sangat. Sebab akhirnya penantian dan kesabaran mak aku untuk menjalankan Rukun Islam yang kelima dimakbulkan oleh Allah swt. Manakala untuk ayah aku pula ini adalah pemergian beliau untuk kali yang kedua.
Sedih....?
Mungkin ada sedikit perasaan sedih sebab berpisah dengan mak dan ayah. Bukan tak pernah berpisah sebab sekarang pun aku dah bermastautin di Perlis. Tapi kali ni perpisahan kami agak jauh...aku di Malaysia manakala mak dan ayah di Bumi Haram, Mekah Al Mukarramah. Tapi Insya Allah, semoga mak dan ayah aku tenang menjalankan ibadah disana.

Kepada kawan-kawan, mohon sama-sama berdoa semoga mak dan ayah aku dipermudahkan dan selamat menjalani ibadah haji di sana, dan mendapat haji yang mabrur. Semoga juga Allah sentiasa melindungi mereka dan memudahkan segala urusan. Dan semoga ibadah kedua ibu bapa aku diterima oleh Allah. Amin.

Thursday, September 18, 2014

29 Perkara Yang Hanya Difahami Oleh Wanita Hamil

masa minum teh ~*irjune*~ pada 11:12:00 AM 0 uncang teh
Assalamualaikum wbt.
Kawan aku share satu entry ni dan aku rasa macam nak share juga dengan korang. Entri asal dalam English tapi aku translate Melayu la mengikut kefahaman aku. Artikel asal boleh la korang baca dari sini: 29 Things Only a Pregnant Woman Would Understand

Morning sickness, insomnia, perut yang dahulunya ramping dan semakin berkembang, serta terasa menyeksakan sementara menunggu untuk proses kelahiran. Tetapi sebenarnya semua itu amat berbaloi. Nikmati 29 perkara yang perlu ditempuhi oleh seorang wanita hamil sepanjang 9 bulan tempoh kandungan mereka.

  1. Terasa sangat takut tetapi teruja pada masa yang sama. (Ini masa mula-mula mengandung dulu...terasa takut la juga tapi taktau la aku teruja ke tak. Rasanya lebih kepada risau dan takut)
  2. Morning sickness. (Semua wanita hamil mengalaminya especiallya pada trimester pertama. Yang bezanya sama ada teruk atau tidak. Alhamdulillah akunye morning sickness takde la teruk sangat. Muntah manja-manja gitu.)
  3. Pantiliner bukan hanya untuk tempoh datang bulan(Time mengandung pun aku pakai pantiliner gak. Keputihan aku keluar makin banyak).
  4. Kadang kala mendapat ruam lampin walaupun tidak memakai lampin. (Yang ni aku tak kena. Ada ke sesape yang kena ruam lampin ni?)
  5. Mucus plug. 'Nuff said(Yang aku tak tau ape...ada sesapa yang paham?)
  6. Terasa seperti Dolly Parton(Hahaha...ini memang aku rasa sangat-sangat....tapi aku takde la rasa seksi sangat pun macam Dolly Parton tu...seksa adalah sebab rasa macam berat...hahahhah).
  7. 'Cankles' yang melanda keseluruhan kaki anda(Memang terasa bab ni especially time tidur dan bila sejuk.)
  8. Berjalan terkedek-kedek seperti penguin. (Start dari usia kandungan 5 bulan aku dah terasa berjalan macam penguin dah...sedih oooo...kadang-kadang rasa lawak juga kat diri sendiri...hahahha).
  9. Kagum dengan keupayaan untuk membesarkan seorang manusia. (Hmmmm)
  10. Kesanggupan untuk menahan sakit yang paling teruk dalam hidup anda. 'SOON'. (Aku tak fikir lagi bab ni...nak enjoy je saat-saat yang orang lain kata indah semasa mengandung ni.)
  11. Terasa panas walaupun orang lain terasa sejuk. (Haaa...ni memang aku terasa sangat...sejak dari awal mengandung sampai la sekarang. Laki aku kat sebelah dah menggigil sejuk tapi aku pula dok bising kata panas...panas...panas....)
  12. Terasa ingin membuang air kecil untuk setiap 15 minit sepanjang hari dan sepanjang malam(Ini bukan terasa 15 minit je nak gi membuang air kecil...kadang-kadang tak sampai 5 minit masuk toilet terasa nak masuk toilet semula.)
  13. Menangis hanya kerana pekerja makanan segera tersilap mengambil pesanan makanan sahaja. (Tak pernah terjadi lagi la...tapi pernah terasa hati kat En.Syg sebab dia beli air kotak soya yang besar tu sedangkan aku nak air kotak soya yang kecil tu yang ada straw tu...masa tu memang sedih sangat-sangat.)
  14. Terasa seperti hendak menumbuk muka seseorang bila mereka mengatakan badan anda gemuk (besar). (Ini memang asyik disebut orang kat telinga aku. Rasa marah dan kadang-kadang rasa sedih la juga..)
  15. Terasa seperti hendak menyusun semua perkara yang berkaitan dengan bayi. (Bab ni aku tak fikir sangat...laki aku je yg uruskan. Hahahahha...)
  16. Kali pertama merasa bayi didalam perut anda bergerak(Mula-mula tu aku tak perasan sangat bila 1st time baby bergerak...tapi yang paling ketara tu masa usia kandungan 5 bulan...baby bergerak-gerak macam kena ketuk pintu tu.)
  17. Bagaimana hendak mencukur bulu di kawasan sulit apabila anda tidak mampu untuk melihatnya. (Hahahah...bab ni memang haru. Jenuh juga la nak uruskan aktiviti mencukur ni. Gamaknya nanti terpaksa minta kerjasama laki aku la untuk menguruskannya. Takkan la time bersalin nanti nak biar lalang tak bertebas?....hahhahah)
  18. Bagaimana Jabba Hut benar-benar terasa. (Jabba Hut ni salah satu watak dalam Star Wars yang asal....memang besar. Tapi aku takde la terasa seperti Jabba Hut ni lagi.)
  19. Kepentingan fiber(Yeah...memang kena makan buah-buahan dan sayur-sayuran yang banyak)
  20. Apabila bayi 'flip' didalam dan menghentak diatas pundi kencing anda. (Bila baby buat flip...memang serta merta aku terasa nak terkucil je...sadis je...tapi bila kat toilet tu yang keluar...alahai...sikit je...kadang-kadang tak keluar ape pun.)
  21. Merancang perjalan keluar supaya memudahkan anda untuk akses ke tandas. (Takde la aku buat rancangan macam ni. So far ok la lagi)
  22. Apa rasanya apabila ditumbuk/ditendang dari bahagian dalam. (Huh...memang senak oo bila kene tumbuk...lagi-lagi kalau aku lambat makan...debuk-debuk je budak ni dari dalam. Terkenan world cup ke?)
  23. Semakin teruja apabila anda mendapat cirit-birit kerana ia menandakan bahawa bayi anda mungkin akan datang tidak lama lagi. (Ini bab paling happy sebab aku ni jenis payah membuang masa bujang/sebelum mengandung dulu. Kalau dapat membuang ni...senyum je aku sepanjang hari. Mood pun ok...nikmat nikmat.)
  24. Terasa kencing sedikit apabila batuk, bersin atau bernafas. (Selalu gak terjadi...so aku akan pastikan aku bawa bekal seluar dalam dalam handbag atau extra pantiliner untuk tukar.)
  25. Ada iklan yang membuatkan anda menangis. (Takde la jadi macam ni kat aku.)
  26. Terasa seperti watak dalam filem Alien. (Hahaha...ini memang aku alami...macam halusinasi pun ada ada juga. Harap-harap baby aku sihat dan sempurna sifat luar dalam.)
  27. Tidur diatas bantal yang banyak. (Huh...nikmat ooo...tapi aku takde tidur dengan bantal banyak macam ni...dapat satu bantal untuk dipeluk dan satu dua bantal untuk lapik kaki time tidur pun jadilah. Yang lain-lain...kena pastikan aku tidur atas tilam yang sedap...kalau tak aku lapik ngan toto.)
  28. Bila seolah-olah anda meletakkan pinggan yang kotor didalam almari dan sos mayonis di dalam laci meja. (Belum jadi lagi la kat aku...minta-minta janganlah sampai macam ni jadinya.)
  29. Menyayangi seseorang dengan mendalam walaupun anda belum menemui mereka. (Feeling seorang ibu...baru start nak mengalaminya.)
Credit pictures and the original article from 29 Things Only a Pregnant Woman Would Understand.
 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea