Wednesday, December 2, 2009

Cerita hari sejuk

masa minum teh ~*irjune*~ pada 11:00:00 PM
pagi2 lagi aku dah nak naik bengang.
kenapa?
korang bayangkan aku nak masuk simpang ke kawasan kedai lepas tu boleh plak satu mamat bangla ke...pakistan ke..naik basikal melawan arus. bodoh tak manusia tu. nak MATI ke? ini la kalau manusia takde peraturan. datang negara org tapi buat macam negara sendiri. igt bagus sgt ke.
MARAH! MARAH! MARAH!


masuk opis aku cool down. on laptop...klik internet masuk fb buka emel dan yeah boleh la konon2 nak surfing (xtvt yg lama aku tak buat since sambung blaja ni). tapi tiba2,
"Jun, boleh minta tolong skit. tlg kira markah ni nak key in dalam system".
oh no! another task for today.
"Lepas tu minta tolong susun ikut no".
Huh! what the hell.
(aku menyumpah seranah dalam ati je walaupun sbnrnya aku dah boleh agak dah akan dapat task baru ni).
"Ok, tapi blanja goreng pisang".
saje nak sedapkan ati je sbb aku tau dr dulu upah goreng pisang aku tu tak pernah dapat pun.atas tahap pro aku kene berlapang dada gak la nak buat keje kira mengira ni walaupun terpaksa dalam kesejukan udara hari ni. hmmm...saling membantu antara rakan sekerja.
baik tak aku ni <--- puji diri sendir la plak...wekekeke


tgh syok2 mengira markah sambil surfing (peduli apa aku...surfing tetap ON) dan melayan lagu rock kapak,
tok! tok! tok! uik! sapa la plak yg ketuk pintu ni ime sejuk2 ni.
"Masuk"
aku bg kebenaran nak menjengah bilik aku.
"Jun aku nak pinjam guna kabel internet nak key in markah".
Aisey! best fren plak masuk nak guna kabel utk akses server tempat keje aku plak. Tak pe la kasi aje la.....kawan baik punya pasal. <---baik lagi kan aku


Bila kawan baik kat depan ape lagi sesi bergosip la.
"Pa citer hg skrg...sapa bf baru".
" Mana ada bf aku ni".
"Hg biar btul".
"Ye la..apa hg igt aku tipu ka...tgk muka aku ni...serius".
"Hg btui2 kenakan aku la slama ni".
"Mana ada...masa tu ada masa skrg je takdak".
HAHAHAHAHAHAHA


pukul 1 on time cabut gi makan.
"aku nak makan..nnt hg tutup semua lampu, aircond ngan pintu bilik aku".
" orait".
pukul 2.15 pm sudah makan tekan kete balik skul sbb ada meeting pukul 2.30pm. pukul 4.30pm meeting abis. (isi kandungan meeting pasal keje aku la...P&C)


bosankan idup aku. keje..keje..keje..ape yg enjoy pun aku tak tau la.
any idea?...

(nota_jari: dialog yg digunakan tidak sama sprt masa kejadian dan telah diubah suai mengikut tahap ingatan otak aku)

0 uncang teh :

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea