Sunday, December 6, 2009

A reward to myself

masa minum teh ~*irjune*~ pada 4:09:00 PM
Baca tajuk macam english tapi sbnrnya aku nak taip dalam bahasa melayu.
hehehheheh....

Sebenarnya dah lama aku nak beli sesuatu untuk diri aku
tapi sbb barang yang aku aim nak beli tu mahal...
jadi aku takde point untuk apa barang itu perlu di beli...
Apa yang aku aim selama ni?
Sebenarnya aku nak beli jam tangan berjenama untuk diri aku
tapi sbb aku dah ada jam tangan yang aku beli biasa2 aje...
maka niat utk membeli jam tangan tu byk kali terbantut..
lagi2 sbb jam tangan yang aku nak beli tu mesti mahal dan berjenama..
jadi lagi la byk kali terbantuk sbb duit yang di kumpul tak cukup2.

Sehinggalah selepas aku sambung study,
baru aku ada point untuk beli apa yang aku nak selama ini.
Aku dah niat dalam hati, setiap semester kalau aku lulus aku akan bg hadiah untuk diri aku sendiri...
A reward to myself
dan sebagai permulaannya...
aku nak penuhi impian aku nak beli jam yang aku nak selama ni sebagai hadiah untuk diri aku.
Lagi plak duit simpanan pun dah cukup sbb aku dah start saving dari awal semester.


Akhirnya..
setelah lama juga aku cari jam yang aku nak dan berkenan...
...inilah hasil...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tara....
Jam tangan Guy Larocheharga....hmmm....boleh pikir sendiri kan...
(habis duit simpanan aku selama 4 bulan)


4 uncang teh :

cik jijah said...

wowwww!! siyes cantikkk.. puas hati kan? hasil penat lelah titik peluh sendiri.. takpelah luak saving pun.. bukan selalu :)

~*irjune*~ said...

thanks kurt...adik aku yg pilih. kalau aku yg pilih mau aku amik yg funky2 gitu. hehehhe.....btul tu kurt...dah umo nak masuk 30 baru mampu nak rembat jam mahal. hehehhe

whooz said...

reward untuk diri sendiri,
hadiah besday untuk diri sendiri..

along selalu buat sebab rasa puas hati sangat!

heheheheh

~*irjune*~ said...

ye la along..sape lagi yg nak appreciate diri kita selain diri sendiri. at least kita nampak hasil penat lelah kita selama ni.

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea