Monday, April 14, 2014

Kemas Pejabat La Pulak...

masa minum teh ~*irjune*~ pada 1:36:00 PM
Assalamualaikum wbt

Holaaa....jom hari ni nak sembang pasal kemas-kemas pejabat pula. Asyik cerita pasal kemas rumah je, yang kat pejabat jadi tunggang langgang. Wah korang ni...asal nak start stori pasal kemas mengemas...cepat aje kan.

Ini cerita minggu lepas sebenarnya. Semester diploma dah habis. Marking semua bagai pun dah siap. File pun dah submit. So ape lagi, sesi kemas mengemas la. Satu semester bilik bersepah macam tempat pembuangan sampah aje. Kertas-kertas tu tak payah cakap la...main aci campak je. Janji senang nak ambil bila perlu.
Tengok...inilah rupe bilik aku ni. Kalau nak diikutkan lagi bersepah sebenarnya. Kertas-kertas makmal student, test dengan assignment elok je tersusun kat lantai. Tapi dah sempat simpan dalam almari, baru perasan tak ambil gambar bersepah ni. So, snap ajela kan. Janji boleh tunjuk as bukti yang bilik aku memang bersepah bagai.

Pulun aku menyusun, mengemas dan menyisih semua barang. Mana-mana yang still digunakan, aku simpan. Mana-mana kertas yang dah tak nak digunakan aku simpan juga, tapi asing sebab nanti aku nak bawa gi jual timbang kati. Hahaha...

Bila dah siap semua....inilah hasil akhirnya. 
Susunan masih lagi sama. Cuma kali ni bersih la sikit. Aku nak landing lelap atas lantai pun berselera la juga. Baru la rasa luas kalau nak buat kuak lentang.
Almari ni pun baru la nampak fungsinya dengan jelas sebagai tempat simpan fail. Kalau tak kosong aje. Naik menyampah nak tengok kalau asyik kosong aje.
Rak buku ni pula takde la sepah sangat, cuma penuh dengan habuk je. Kemas sikit-sikit dah siap.
Satu bahagian dinding aku jadikan sebagai tempat display key-chain aku ni. Walaupun koleksi key-chain aku ni takde la hebat sangat, tapi sangat sesuai untuk dijadikan elemen dekorasi kat pejabat.
Bahan dekorasi kena ada juga. Bila dah letak frame dan banner tu, takde la nampak kosong sangat dinding tu.
Gigih tau aku snap picture sbb konon-konon nak tunjuk la kebersihan dan kekemasan bilik pejabat aku (untuk sementara waktu).  Huh...perasan pula aku ni. 
Ini satu sudut kat belakang meja aku. Tempat aku letak bekas air dan segala stok makanan (jika ada). 

Buat masa ni bilik aku masih lagi kemas la. Tapi taktau la kalau dah start sem baru nanti. Konpem akan bersepah balik macam tempat pembungan sampah.

4 uncang teh :

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

~*irjune*~ said...

waalaikumsalam wbt...
tq Rose Azadir sebab sudi lawat blog n follow sy. Insya Allah akan follow awk pula nanti

Mama Lynd said...

Wahhhh... tahniah.. tahniah.. tahniah..

betul.. masa tak nampak baby bump mmg tak percaya pregnant..
Lagi2 kalau tak mabuk..

Tapi bestnya, period cycle fix..
lewat je dah bleh test..

Anyway.. Tahniah.. tahniah.. tahniah lagi sekali.
Semoga perjalanan preganacy dijalani dengan indah selama 40 hari ini..

~*irjune*~ said...

tq Mama Lynd...
Insya Allah semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea