Friday, November 8, 2013

Kenapa Aku Suka Tengok Running Man

masa minum teh ~*irjune*~ pada 5:07:00 PM
Assalamualaikum wbt.

Siapa yang suka tengok Running Man sila angkat kening. Hahahaha...
Rancangan variety show terbitan SBS ni memang tengah tip top sekarang ni. Memang ramai peminat, bukan setakat kat Korea, bukan setakat kat Malaysia tapi seantero dunia. Sape-sape yang minat k-pop, dengan drama Korea memang takkan miss la Running Man ni.
Kalau kat Malaysia ni kita boleh layan Running Man ni kat Astro One HD channel 393 (eh dah ada Astro One SD kan kat channel 394 kalau aku tak silap). Tapi kalau sesape yang takde Astro boleh lagi layan Running Man ni kat RTM TV2 setiap petang Sabtu kot kalau aku tak silap. Tapi yang kat TV2 ni dia tayang dari episod Running Man yang mula-mula dulu. Kalau kat Astro ni rancangan yang update dan terkini la.

Aku pun suka tengok Running Man ni. Kalau time tu episod yang best memang gelak tak hengat la aku. Habis hilang semua beban kerja disiang hari. Selain tu aku suka layan rancangan ni sebab peserta dia juga especially Ji-hyo. Ji-hyo ni pelakon terkenal kat Korea, tapi dalam Running Man ni dia memang sempoi sangat. Lagi-lagi kalau dia buat muka blank, blur dan confiused dia tu. Macam tak sangka yang dia tu seorang artis terkenal Korea.
Selain tu aku suka juga nak tengok aksi Kwang-soo yang digelar zirafah dalam rancangan ni sebab ketinggian dia. Paling tak boleh blah kalau dia buat muka confiused dia tu. Hahahaha.....memang tak percayalah yang dia ni adalah model/pelakon kat sana. Lagi best kalau Kwang-soo ni partner dengan Haha dan Jae-suk. Memang lawak la. Lagi-lagi kalau time aksi pengkhianatan diorang ni. Lawak-lawak.

Lagi best rancangan ni sebab para peserta memang tak tahu apa permainan yang akan diorang buat pada setiap episod. Tapi diorang ni memang sempoi habis la. Layan je. Memang takde control ayu atau control macho. Artis-artis jemputan pun sempoi je bila terlibat dengan rancangan ni. Bila diberitahu akan konsep permainan untuk setiap episod, secara automatik diorang akan serap watak untuk tema pada rancangan tu. I

Apsal kat Malaysia ni takde keluar variety show macam Running Man ni yang semua peserta dia takde nak control ayu atau control macho. Rancangan ni best sebab takde pengacara dan para artis yang terlibat tu tak perlu nak mekap tebal segala. Semua datang muka sememeh je. Natural beauty gitu.

Ish...kalau nak sembang lagi pasal Running Man ni memang buat aku tergelak la. So aku stop la dulu. Hari ni pun dah Jumaat, so malam ni boleh layan Running Man kat Astro One HD.

Nota_jari: Semua gambar adalah kredit to pakcik Google ok

10 uncang teh :

yana Jasni said...

I suka tengok.. tapi x leh tengok kat astro. Tengok kat tv2 jew..sobsob.. macam kesian jer kan..zirafah selalu kena buli jer.. hehhe...

Aefa said...

komen sini sambil angkat kening haahh~ aefa kipas susah mati RM :D

~*irjune*~ said...

Aaa...sian zirafah sbb asyik kena buli dgn semua orang. Tapi tu yg menarik dgn Running Man ni

~*irjune*~ said...

Tq Aefa sbb sudi komen sambil angkat kening. Hahahah

Ayu Rashid said...

Ya ampun! Bila baca entry ni baru ayu tau apakah itu Running Man. Kesian hakuu. Bukan xder astro.. tapi manjang anak tgk kartun.. ayu jarang tgk tv huhuuuu. Kalau nk tgk drama korea, beli cd jer. Wp mahal sanggup sbb tknak tgu sambung2.

~*irjune*~ said...

Ayu Rashid...boleh layan Running Man kat Youtube.

cik hani said...

suami i hantu running man. kemain suka lagi dengan running man.
siap gelak tengah-tengah malam bila dia layan running man.

saya tak minat sangat running man. pernah tgk tapi hanya 2,3 minit pastu blah

~*irjune*~ said...

Hahaha...cik hani....mmg ada juga yg x minat running man. Tp sy pun dah semakin nk jadi hantu running man.

Norlee said...

sy pn suka tgk running man.. bgi sape yg minat running man nk tgk epds dr mula cer tgk website runningmanclub.com... tumpang komen erk.

~*irjune*~ said...

Tq Norlee. ade website ye...hmmm bolehlah layan online running man pula lepas ni.

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea