Wednesday, March 11, 2015

Assalamualaikum Umar Hayyan

masa minum teh ~*irjune*~ pada 6:39:00 PM
Assalamualaikum wbt

Wah...lama betul aku tak update blog. Last update bulan Oktober tahun lepas. Ye...lebih kurang 5 bulan yang lepas. Maaflah kawan-kawan...bukan takde idea tapi tahap malas dan rasa meluat nak on laptop membuatkan aku tak terupdate.

Alhamdulillah...untuk pengetahuan kawan-kawan semua..aku dah selamat bersalin dah pun pertengahan bulan Disember tahun lepas. Bayi hujung tahun. Tapi sori la ek...dah masuk 3 bulan baru terhegeh nak bagitau kat blog. Macam aku kata...tahap malas aku teruk sangat.

Sebenarnya aku bersalin awal 3 hari daripada EDD yang sepatutnya. EDD aku 16/12/14...tapi aku bersalin 13/12/14. Ingatkan dapat la bersalin 14/12/14...so nampak cantik la tarikh lahir tu...tapi baby nak kuar awal sehari...eh bukan sehari...dua jam awal sebelum masuk tarikh baru.

Perjalanan terakhir sebagai wanita mengandung sulong

Alhamdulillah...baby boy aku keluar tepat jam 10.26 malam hari Sabtu 13/12/14 dengan berat 2.68kg. Kecik aje baby aku tu. Tapi sekarang bila dah masuk 3 bulan...mak oii dah 6.1 kg dah. Sudah gagah perkasa. Dan nama untuk baby aku ialah UMAR HAYYAN. Oh...aku bersalin secara normal dengan bantuan vacuum. Hah...baby kecil je tapi guna vacuum. Nanti aku cerita ek kenapa dan mengapa aku kena vacuum.

Umar Hayyan masa umur 0 day. Kecil je masa ni.

Umar Hayyan masa umur 2.5 bulan. Sudah debab.

p/s: next time aku short story pula pasal cerita bersalin aku...lawak pun ada gak.

10 uncang teh :

Amanda Suria said...

Assalamualaikum Ummar...comelnya...tahniah dear...

cik hani said...

akhirnyaaaa..
update jugak ijun..

selamat datang si baby comel..
muaahh sikit

syazai86 said...

tahniah sis.....pttla x ada update...bz jaga baby dah...hihihi...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ijun
alhamdulillah
tahniah yer
assalammualaikum umar hayyan

AMANI JIBRIEL said...

Salam... umar. Amacam, seronok x dapat kuar tengok dunia baru... tahniah kt ummi awak yer, sebab berjaya mengharungi perit utk lahirkn awak...

~*irjune*~ said...

salam...
tq semua...hahha...itulah bz ngan baby sampai laptop pun pandang sebelah mata aje...baby tido ummi dia pun tido...kihkihkih

farwizah darwisha said...

Ermm..syok pulak baca citer awak...bab paling ngeri kena seluk..huhu

~*irjune*~ said...

farwizah darwisha...mebi sbb kena seluk banyak kali tu kot rasa mcm ngeri...hehhe

cik mah said...

Cik mah suka.nama umar...aaalah..makin debablah die..

~*irjune*~ said...

heheh....aaa...cikmah dah makin debab

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea