Wednesday, August 12, 2015

Pejabat Baru, Susunan Baru, Deko Pun Baru Juga

masa minum teh ~*irjune*~ pada 12:27:00 PM
Assalamualaikum wbt.

Hari tu aku just buat teaser untuk opis baru aku je. So hari ni setelah berpenat lelah mengemas dan mendeko...tibalah masanya untuk aku dedahkan segalanyanya...

cis...ayat tak boleh blah btul kali ni...bahasa apakah ini? (ngutuk diri sendiri)

Ha inilah opis aku buat masa ni lepas pindah jabatan. Besar bilik ni macam bilik prof, sedangkan aku ni cuma pegawai cabuk je. Tapi doa-doakanlah ye kot2 memang rezeki aku boleh gak achive sampai jawatan prof tu. Kalau compared ngan bilik lama masa kat jabatan lama dulu, lebih kurang je besar dia (baca sini). 

Cerita pasal deko bilik ni pula sebab aku dah tepu nak mendeko kat rumah sendiri. Bila dah ada baby ni, segala jenis deko macam tak masuk je dengan kehendak dan konsep yang aku nak. Last-last biarkan aje la.....penyudahnya bersepah. Bila dapat pindah masuk ke pejabat baru ni, semangat mendeko tu datang. So ape lagi, mendeko la aku sementara free ni.

barang-barang untuk deko ni datang dari opis lama (hak sendiri kan). Ada juga yang aku angkut dari rumah. Dan ada juga yang aku gatal beli baru. 

Macam wallpaper tu aku beli kat Kaison Aeon Manjung je. Wallpaper murah, segulung RM19.90 siap dengan gam (kertas sticker). Ni kes teringin sangat nak letak wallpaper kat rumah tapi tak jadi so letak kat opis aje la. Tapi disebabkan ketinggian yang tak mengizinkan, maka wallpaper aku lekat tak penuh. 

Wall shelf ni pula aku beli kat Giant Alor Setar. Masa aku teaser kat fb, ramai kawan aku tanya kat mana nak beli wall shelf ni. Diorang ingat aku beli kat Ikea, sebab aku memang peminat barang Ikea, tapi sebenarnya beli kat Giant aje pun. Harga dia berpatutan la juga, untuk satu set ni yg ada 3 size ni cuma RM33.90 aje. Kebetulan waktu aku gi beli ni ada warna merah, hitam dan putih. Sebab nak naikkan seri, aku saje pilih yang warna merah.
Haaa...kau...kat atas nampak cantik...kat bawah wayar berselirat. Aku memang bukan jenis nak mendeko atas meja sebab bila aku sibuk penggunaan meja kerja aku adalah pada tahap maksimum. Ini belum lagi aku nak letak printer bagai ni.

Yang gambar kat bawah ni pula sangat-sangat disaster. Aku dah siap lekat cantik-cantik polistrin dengan wrapping paper merah tu and then lekat kat dinding habuan untuk aku display koleksi keychain aku tu. Buat hari Khamis minggu lepas. Sekali hari Selasa semalam masuk opis polistrin tu dah terbalik terjatuh. Habis bersepah keychain-keychain aku. Buat sementara aku biarkan la dahulu sudut disaster ni sementara aku nak dapatkan idea penyelesaian untuk masalah ni.

Itulah serba sedikit cerita deko untuk opis baru ni. Nanti kalau ada apa2 update, aku update lain ye. Kepada kawan-kawan yang datang melawat.......selamat menjamu mata korang korang ye.

1 uncang teh :

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ijun,
waaaaa
busatnya ofiice uols :)

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea