Thursday, October 21, 2010

Jalan-Jalan ke KK Home Deco

masa minum teh ~*irjune*~ pada 5:08:00 PM
Ade sesape yang minat dengan english deco? Jom gi jengah kedai KK Home Deco. Kedai ni sebenarnya banyak cawangan dan salah satunya cawangan Shah Alam yang terletak di Tingkat 3, SACC Mall.

Minggu lepas, lepas habis kelas gigih giler aku drive gi SACC Mall tu. Walaupun kelas habis lewat pukul 6.30 petang, usaha juga aku gi SACC tu sorang-sorang semata-mata nak gi jengah Kedai KK Home Deco ni. Dua minggu lepas aku gi jengah kedai Romantika yang kat Shah Alam tu. Serius, sesape yang gila bab-bab english deco mesti jadi orang sasau sekejap bila masuk 2 kedai ni sbb kedai2 ni memang khusus menjual dekorasi ala-ala english gitu.

Kat KK Home Deco ni memang complete la dekorasi english ni dari A sampai Z. Dari sekecik-kecik barang hiasan sampai la segabak-gabak katil dan kabinet. Ape yang menarik, kabinet, katil dan segala rak semuanya kaler putih dan ada corak2 bunga english rose tu. Kalau nak bercakap soal harga pula, ada yang murah dan ada yang mahal. Kalau nak compare dengan harga kat Romantika, aku rasa Romantika punya harga lagi murah skit je.





Ini je gambar yang sempat aku snap masa kat kedai tu. Nak snap lagi banyak salesgirl tu asik ngekor aku je. Kalau tak boleh aku snap set ruang tamu, set ruang makan ngan set bilik tidur. Cantik-cantik...rasa macam dah tak sabar nak ade rumah sendiri and nak deco gaya english kesukaan aku ni. Tapi aku rasa kat KK Home Deco cawangan Shah Alam ni tak banyak barang sangat la. Rasa-rasanya cawangan KK Home Deco yang kat depan Sogo tu lagi banyak kot. Takpe..next time aku nak jengah cawangan sana pula.

6 uncang teh :

shida said...

mak aiii,,,, seram sejuk aku tgk english style ni... manat gileerrr..

~*irjune*~ said...

pah..kalau tgk mmg seram sejuk...bunga ngan hiasan deco2 yg kecik byk gile...mmg kene rajin lap habuk la...tapi aku takde la extreme nak bunga2 tu..aku suke konsep dia je...perabot putih tu...rasa sangat romantik....

shida said...

hurm... aku mmg suka perabot putih2 tu.. tak encik husband aku mmmg takkan setuju sbb dia minat ngn warna2 kayu...

~*irjune*~ said...

hahha...sian hg pah kene kompromi la ngan husband hg...takpe nnt bila aku dah ade umah sendiri...aku deco ngan perabut kaler putih....aku jemput hg mai ok....

Anonymous said...

KK Home Decor kt Nilai rasanya byk barang2nya...siap..ada katil besar lg..huhu ke sbb eden tk nah singgah KK kt s.alam tu..rasa mcm penah lintas je..

~*irjune*~ said...

KK Deco Shah Alam complete gak...ade katil beso gak....semua jenis perabot ngan kabinet semua ada....KK Deco Shah Alam kat dalam SACC Mall...tgkat atas sekali...terpikir macam mana nak lalu.....hehheheh

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea