Monday, August 4, 2014

Raya 2014

masa minum teh ~*irjune*~ pada 12:10:00 PM
Assalamualaikum wbt.

Selamat Hari Raya Aidilfitri kawan-kawan. Dah raya ke 8 dah hari ni baru gatal nak update pasal raya kan. Hihihi...malu sendiri. Dah la lama tak update entry baru...tup tup upate terus pasal raya.

Alhamdulillah...tahun ni aku beraya berdua, eh bukan berdua tapi dua setengah bak kata suami aku. Raya first as husband and wife, dan juga baby dalam perut. Teruja? Adalah teruja juga. Kalau dulu salam cium tangan dengan mak ayah dan adik-beradik je. Kali ni dapat salam dan cium tangan suami. Nak gelak...tapi tahan la juga...nanti kata takde feeling raya pula. Hahahaha....

Persediaan raya pun dah lain sikit. Dulu beli kuih untuk rumah mak ayah dengan rumah sendiri, sekarang kena adil, kuih rumah mentua pun kena beli juga. Selain baju raya sendiri, baju raya suami pun kena prepare juga. Nasib baiklah suami bukan jenis yg cerewet, lega hati sikit. 

Turn raya? Hehehehe...tahun ni turn raya kat Perak...balik kampung aku ler. Merasa la juga feeling feeling balik raya lewat. Lagi 2 hari nak raya baru balik kampung. Kalau bujang dulu, akulah manusia yang terawal yang akan balik raya, tapi bila dah kahwin ni kene tunggu suami habis kerja dulu baru la boleh balik kampung. Tapi takpe...demi Perak...aku sabor je...ade gak feeling balik kampung tu.

Walaupun baru beraya as huband and wife, tapi kami takde la pula pulun ambil gambar banyak sangat pun. Just ambil gambar kat studio je. Impian waktu bujang dulu la...nak ambil gambar kat studio time raya kalau dah bersuami. Alhamdulillah...ade juga rezeki tu nak bergambar kat studio.

Ni gambar kat studio ni. Ambil background bunga cherry blossom. Nampak macam sweet je, konon-konon macam ala-ala sakura kat Jepun tu. Hmmm...jadilah...tak dapat gi Jepun pun, dapat background ala-ala sakura pun jadi. Yang suami pula dapat la dia mengimbau kenangan masa dia belajar kat Jepun dulu. Jadilah ye abang ye...nanti kita kumpul duit sehari seposen boleh la buat modal melancong ke Jepun ye...

Lepas tu adik aku bagi idea ambil gambar ramai-ramai kami 7 beradik termasuk suami isteri dan anak masing-masing. Yelah...payah sebenarnya nak kumpul ramai-ramai ni. Lagi-lagi nak ajak abang sulong aku tu bergambar kat studio. Kali ni boleh pula dia nak bergambar kat studio. So ape lagi....inilah dia gambar aku adik beradik. Gambar adik beradik je...mak ayah takde dalam gambar. Bertuah punya anak kan kami ni. Hehehehe....

Itulah cerita raya aku tahun ni. Nak cerita details tu, sama la juga macam tahun-tahun lepas, makan ketupat, lemang dan rendang dan lepas tu pergi beraya ke rumah sanak saudara dan kawan-kawan. Bosankan. Hahahaha....

2 uncang teh :

Aty_Fared said...

selamat hari raya.. cantik gambar kat studio..teringin gak nak bergambar family tapi asben manjnag tak nak..ggrrr...

~*irjune*~ said...

selamat hari raya aty...hahha..biasalah orang lelaki memang payah nak bergambar kat studio. ini pun nasib baik asben setuju...ikutkan aje feel ibu mengandung ni.

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea