Monday, August 18, 2014

SSF Alor Setar

masa minum teh ~*irjune*~ pada 3:26:00 PM
Assalamualaikum wbt.

Pengumuman...Pengumuman...

Kepada peminat hiasan Inggeris dan juga peminat hiasan dan dekorasi rumah, jom kita gi terjah kedai SSF cawangan Alor Star. Ni antara cawangan SSF yang baru sahaja dibuka ni. SSF ni dibuka di Tingkat 4 Star Parade. 

Aku ni kiranya tau dah lambat dah ni, sbb SSF ni dah dibuka since bulan 6 haritu. Nampak sangat macam dah lama tak menjejak kaki kat Star Parade ni. Malas nak membebel panjang, jom layan gambar aje la kan.
Aku naik ke tingkat 4 ni guna lif, keluar-keluar lif terus jumpa SSF ni.

Abaikan kerusi putih kat luar tu ye, tu bukan kerusi SSF tu.

Berderet aksesori rumah berwarna putih

Nampak botol ni teringat botol sos cili yang berlambak kat rumah tu.

SSF...English style...putih...memang tak dapat dipisahkan

Raga untuk susunatur pun warna putih

Bunga-bunga kat SSF ni memang cantik

Memang berkenan tengok bunga kat SSF ni

Idea deko ni

Idea untuk recycle botol-botol kosong kat rumah

Bunga lagi...

Meja ni sangat rustik gaya dia..aku jadi sangat suka

Idea bilik tidur

Koleksi sofa bed pun ada juga

Koleksi katil...yang penting RM kena banyak la...

Pasu bunga putih

Itu ajelah gambar yang sempat aku snap. Nak ambil gambar banyak-banyak pun takut juga kot-kot nanti kena marah. Tapi memang teruja juga la bila masuk SSF ni. Macam-macam idea dekorasi yang boleh kita dapat walaupun gaya di SSF ni lebih kepada gaya Inggeris.

0 uncang teh :

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea