Monday, October 20, 2014

Makeover

masa minum teh ~*irjune*~ pada 10:59:00 AM
Assalamualaikum wbt.

Amboi...makin membuyung perut ni aku pun makin malas nak update blog. Sorry la kawan-kawan...serius memang takde idea nak update banyak-banyak macam dolu-dolu. Pembawaan budak kot (alasan...cehh).

Hmm...dah setahun lebih aku duduk kat rumah sendiri, susunatur pun banyak tak berubah. Baru-baru ni En.Syg bagi cadangan untuk ubah susunatur ruang tamu. Pada aku itu cadangan yang bagus cuma kena try and error la sebab takut susunatur yang baru tu akan membuatkan rumah sempit aku makin kurang selesa. 

Sempena cuti hujung minggu semalam tu, aku try la minta tolong En.Syg untuk kemas rumah sementara aku pula boleh la nak masak. Kalau nak harap aku kemas rumah, memang aku dah tak larat dah. Masak ni pun aku cuba gigih kuatkan semangat je untuk laki aku tu. Ikut hati..memang nak rehat je dengan kaki dah bengkak bagai dan jalan pun dah macam penguin capik. So, En.Syg pun setuju la nak tolong kemas rumah dan tukar susunatur ruang tamu tu. 

Berbanding dengan susunatur lama, aku rasa susunatur yang baru ni nampak macam ruang tamu aku tu luas. Rasa macam tenang je. Eh...korang nak tengok ke gambar tu...haaa...meh sini aku tepek 2 3 keping gambar ruang tamu aku selepas di makeover oleh En.Syg.
Ini pandangan daripada pintu bilik utama. Kena ambil dari posisi senget, itu pun nampak sebahagian je.

Sila abaikan teddy bear dan bantal atas meja tu. Tu habuan untuk lepak kat lantai untuk tengok tv.

Wing chair ni dah replace tempat tv yang lama. Side table  putih tu side table Lindved yang baru je aku beli kat Ikea bulan lepas. Baru je pasang. Hehehhe...

Lokasi tv pula dah replace ke tempat wing chair tu.

Pandangan dari lokasi tv. Dah macam ada 2 ruang yang berbeza, ruang tamu dan ruang makan.

Rak buku kekal kat tempat lama. Nampak luaskan kawasan ruang tamu aku berbanding susunatur yang lama.

Ruang makan tetap kekal dengan susunatur lama. Try juga ubah meja makan tu jadi melintang tapi makan space pula. So kekal aje la cara susun meja makan tu dengan gaya memanjang.

Lepas makeover ni rasa dapat refresh balik life kat rumah ni. Dan satu lagi, semua sofa dan wing chair aku akan dapat digunakan secara maksimum (sebelum ni wing chair tu takde sape yang nak duduk sebab tak boleh nak tengok tv).

Ape pun tq untuk En.Syg sebab sudi tolong untuk makeover susunatur ruang tamu. Tq ye Abg.... :D

2 uncang teh :

Fizah said...

cantik dan kemasnyaaaa...suka tgk <3<3

~*irjune*~ said...

tq Fizah...selepas berkurun rumah macam tongkang pecah...ini la baru sempat nak kemas. Itupun minta tolong kat asben

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea