Thursday, December 19, 2013

HB Si Amatur

masa minum teh ~*irjune*~ pada 10:10:00 AM
Assalamualaikum wbt.

Sebelum ni aku ada up entry pasal hb aku yang kurang menjadi sampai aku kena rombak balik hb tu. Lepas dirombak aku dapat 2 jambak hb akhirnya. Tapi untuk pengetahuan semua, bukan setakat 2 jambak, tapi 3 jambak hb yang aku dah siap. Jambak ketiga tu adalah serpihan-serpihan bunga felt yang aku tak masukkan masa buat hb yang tak menjadi tu.
Seperti yang dah aku maklumkan sebelum ni, selepas dirombak aku dapat 2 jambak hb, satu warna hijau/kuning dan satu lagi warna pink/biru.

Gigihkan aku buat hb ni. Sebenarnya hb ni aku plan untuk majlis nikah aku nanti. Baju nikah aku kan warna hijau epal. Jadinya plan aku nak pakai hb hijau/kuning tu la. Tu pasal yang hijau/kuning tu aku buat siap ada kain net bagai dan riben panjang-panjang. Kain net tu sebenarnya lebihan kain net untuk veil nikah aku yang masih dalam proses diy juga.
Hb pink/biru tu pula aku buat simple aje. Yang tu sebagai back-up aje pun in case time sanding takde hb yang sesuai (hb sanding aku tempah online sebab aku tak pandai buat bunga riben). Tapi kalau tak digunakan, aku nak hadiahkan hb tu kat bestie aku je. Harap-harap dia dapat berkat dan akan jumpa la jodoh yang sesuai (marah dia kalau baca statement ni...hahahah).
Ini namanya kerja si amatur. Oleh itu kelihatan hb-hb aku ni memang kurang kemas sikit. Main aci buat dan aci siap aje pun. Kah kah kah kah...

Amacam kawan...ok ke tak hb si amatur ni?

10 uncang teh :

Shafiee Aiman said...

santek sangat..mujur i da kawen..klu x harus i order bunga tangan cute nih
~pn supik~

~*irjune*~ said...

Pn Supik..
tak mampu nak terima tempahan lagi sebab masih lagi diperingkat amatur. baru 1st time cube buat ni.

cik hani said...

comel.. suka tengok tengok. boleh jadikan sumber pendapatan kalau ada yang berminat kan

~*irjune*~ said...

tq cik hani...
saya amatur lagi. tak berani la nak ambil tempahan. tapi kalau nak ikutkan mmg boleh buat duit kalau pandai buat hb ni.

Shafiee Aiman said...

eh, tu kalu amatur da mcm tu kalu da hebart xtaw la cmne kan...anway all da best.mn tau leh jd sumber pendapatan taun depan..laku taw klu bkk tempahan..lain sket dr HB biasa

nayfatimah rasyid said...

sangat kreatif,...dulu jadi silent reader ,,, sekarang dah add awak... nanti awak add saya balik ;)

~*irjune*~ said...

Pn Supik...
ada org lain buat lagi bagus dari saya....tp kalo nk menempah juga...boleh la try test tgk. Hahaha....
Ada brani ke?

~*irjune*~ said...

Tq Nayfatimah rasyid sbb sudi baca blog sy ni. Insya Allah saya akan add awk nnt.;)

Shafiee Aiman said...

hahahahaha...tp nk wat ape ek???emmm da kawen da hhohhohohohohho...klu beli ltk kat umah sape nk tgk..cmne i nk rekomen kt org...

~*irjune*~ said...

Huhuhu....malu pula kalo nak direkomenkan kat org sbb amatur lagi. Hehehe

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea