Tuesday, November 3, 2015

Neng Guelis Tudung by Go Shop

masa minum teh ~*irjune*~ pada 2:32:00 PM
Assalamualaikum wbt.

"Go Shop...ada tv boleh beli". Actually bukan ada tv...ada Astro boleh beli....wakakakaka...

Ok...stop. Sebab aku pun dah terjebak dengan Go Shop ni. Yang peliknya 3 bulan dalam pantang takde la pula aku nak melayan sangat Channel 118 ni. Tapi bila dah hujung-hujung tahun ni menjadi-jadi pula aku nak melayan channel ni. 

Pasal tudung Neng Guelis ni aku dah berkenan masa diorang buat promosi masa bulan Ramadhan dulu. Tengok koleksi tudung tu rasa macam menarik je. Tapi masa tu aku mampu bersabar lagi. Teringin nak beli tapi hati boleh dipujuk. Nafsu membeli dah ada tapi berkat berpuasa di bulan Ramadhan nafsu tu berjaya ditundukkan.

Sehinggalah bulan lepas tetiba Go Shop promo koleksi Neng Guelis yang baru pula. Tengok kali pertama boleh bertahan. Kali kedua boleh bersabar. Kali ketiga hati dah tak keruan tapi masih bersabar. Konon-konon kalau layan promo kat tv tu bolehlah hilangkan niat nak membeli tu. Tapi bila dilayan makin membuak-buak rasa nak membeli tu. Sabar-sabar. Tapi kalau sabar warna yang dipromosi tu lambat ler nak keluar kat kedai. Aduh...camne ni. Tak cukup layan kat tv, aku layan pula kat website Go Shop. Lepas tu buka pula website Neng Guelis. Lepas tambah tolak darab bahagi, minta izin ngan suami, pejam mata sikit...akhirnya...terbelilah aku koleksi tudung Neng Guelis kat Go Shop tu.

Masa kurier anto ke rumah aku takde sebab kerja. Dia campak kat laman rumah je kotak ni. Nasib baik bukan barang fragile.

Eh! Aku order tudung, nape Umar Hayyan pula yang diorang hantar?

Ohhh...ini yang betulnye. Ada 4 helai shawl dan sehelai anak tudung yang sangat selesa dipakai.

Last but not least. Bila Ummi dah keluarkan semua tudung tu daripada kotak. Cik Umar pulak yang konker kotak.
Kotak kecil tapi Cik Umar kita ni tetap gak nak masuk dalam kotak.

Ok...itu je cerita shopping aku dengan Go Shop. Harapan aku semoga aku tak terjebak lagi dah. Cukuplah aku melayan promo di tv...Hahahahahaha




2 uncang teh :

nadiah hanum said...

Banyak sungguh jalan nak perabih duit sekarang ni kan..yg online lain..yang kat tv pulak lain..adehhh..kuat sungguh godaan..errr ciut miut baby kat dalam kotak tu..haha

~*irjune*~ said...

hahha....btul tu nadiah hanum. ade je yg nak suh kita perabih duitkan.

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea