Tuesday, May 25, 2010

Keras tanganku - my beading work

masa minum teh ~*irjune*~ pada 10:55:00 AM
Entri ini adalah untuk memenuhi permintaan kawan aku Along a.k.a Huzz  (dan juga kepada sesiapa yang sudi nak tengoklah) yang nak sangat nak tgk corak jahitan manik kat baju tunang adik aku.

Untuk pengetahuan, corak manik ni adalah inspirasi daripada baju kat bawah ni yang sempat aku snap masa aku gi SACC Mall. Tak ingat dari butik mana, tapi yang pasti dari corak ni la aku dapat idea nak jahit manik.

Cantik kan baju ni..kagum aku

Ini pulak rekaan corak manik yang aku jahit


Kasi closed-up sikit


Lagi extra closed-up


Nak tiru??? silalah sebabnya aku tanak la claim ini hasil idea aku 100% sebabnya aku dapat buat design ni pun lepas tengok design org lain.

4 uncang teh :

cik jijah said...

waaaa cantiknya!! boleh la bisnes pulak pasni.. aku tmph manik utk baju raya aku sebijik cam gitu buleh?

~*irjune*~ said...

ya ampun cik jijah..bukannya tanak tolong jahit kat kengkawan tapi serius la aku jahit ni pun ikut mood. yg baju adik aku tu sbb terpaksa aje...tu pun stress giler nak siapkan....ni baju aku sehelai..dah baper bulan jahit tapi tak siap2 lagi...tggu aku habis study kot baru boleh nak fokus kat bidang keras tangan ni.

whooz said...

sweet lah design nih ijun. sesuai utk tunang dan hari raya, simple

~*irjune*~ said...

tengkiu along....hehehheh

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea