Wednesday, December 15, 2010

Che Jimah's Big Day

masa minum teh ~*irjune*~ pada 2:33:00 PM
Dah 2 minggu pun majlis ni berlalu...udah jadi pengantin lama...kalau dalam perut nak ada isi...udah dalam proses blastula menjalani proses mitosis dan miosis...(perghhhh...ingat lagi teman dengan proses biologi ni).

Buat penatap-penatap blog teman yang idak seberapa glamernye ni, inilah teman tepekkan gambar2 kawin adik teman ni untuk mike mike nengok. Minta maap la ye...gambar ni pun teman cilok dari fb adik teman aje.

Biarlah teman cerite ngikut susunan kronologi majlis ye....

udah macam tepung gomak muka che jimah kene mekap...tebainye ntah baper inci ntah

ini ler hantaran dr che jimah...sereba pepel je kaler nye...itu labu sayung nak nunjuk yang keluarga teman ni org peghok...anak jati peghok gitu

masa ni ayah teman bg kuasa kat tok kadi mewakil wali bg pihak dia....ayah teman ni bukan ape...kurang ilmu nak menikahkan org, jadinya bg aje la pada yang pakar iaitu tok kadi la orgnye

anak buah teman ni pantang nampak kamere.....ngontrol sengeh je die..

sekali lafaz je teman udah sah ade adik ipor....

nengok cara bg duit mas kahwin pun macam aci main tarik tali je gamaknye

udah sah nikahnye baru leh gambar dekat2 yeee

dekat butik kahwin pun che jimah ni nyuruh teman snap...teman pun snap aje la

ini masa nak berarak masuk dewan...dewan kecik je..bukan dewan beso pun...

ehem...iye teman ler stage managernye aka tukang nyibuk iyer juge la


sanding la kome berdua tu ye...teman ade kat bawah stage je

ini pak sedara teman, wakdin tgh nepung tawor

ini pula mak sedara teman, wakdah bini wakdin punya turn nepung tawor...mak oiii ganaih benor la mak sedara teman ni nepung tawor

ini sorang lagi pak sedara teman, paman wahid nak juga menepung tawornye

ini masa untuk makan, sian perut pengantin udah berkeroncong bunyi lagu selamat pengantin baru

ini makanan utk makan beradab pengantin, tapi lepas tu teman gak bg licin...pengantin control makan

org suruh makan kenyang2, bukan suruh tunjuk buah epal ngan tembikai tu

yang baju ijao tu ler mak mentua che jimah, yang menyengih tu org kuat mak teman aka jiran tetangga teman yang nolong siapkan makan beradab tu

yang baju pepel saiz beso tu la ayah teman, sebelah yang kurus tggi baju kelabu tu la pak mentua che jimah

minta maap la...teman memang sememeh masa time kenduri ni, almaklum la esoknye teman ade final exam plak..tak kose teman nak mekap2 hari tu

nengok muka mak teman ni lagi elok dari muka temankan....

masa pengantin gi amik gambor ni, teman ngan suku sakat dan bala tentera2 teman tengah menjalankan operasi menghabiskan lauk pengantin di meja bulat

minta maap ler...che jimah ni kalau gelak mmg over skit...nasib baik dah berlaki boleh la lagi dia tolong hadang drpd che jimah jatuh terguling-guling

Haaa....itu aje la yang sempat teman update. Minta maap ler ye...teman idak mampu nak letak semua gambornye...almaklum la teman ni stage manager cum mbak supir aje masa tu. Satu lagi...iyeee..teman ni ada darah org jawa part belah mak teman, itu pasei pakcik makcik teman panggil wak ngan paman....ate ayah teman pulak org banjor...tapi belah ayah teman, teman panggil acu aje la utk adik bongsu ayah teman. Jadinya teman ni ade darah campuran juga ler je...hehhehehhe


7 uncang teh :

whooz said...

tahniah adik ijun!

selamat pengantin baru ye ;)

~*irjune*~ said...

tahniah utk org la huzz sbb dapat adik ipar

Azi said...

thank u...thank u...

whooz said...

ye lah2 tahniah utk ijun jugak :P

zuesaran said...

june..cantiknya adik ko...matching sangat ngan suite baju pengantin dia...so niceee..so sweett...cantikla...yg penting nampak sgt dia ni pengantin yg smart...cantikla,.

~*irjune*~ said...

abis la zuee...hg komen kat sini nnt adik aku mengembang bagai belon la jadinya....

~*irjune*~ said...

ye huzz....akhirnya nak ucapkan tq juga la..wakakakak

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea