Tuesday, February 8, 2011

Ko Ingat Aku Ni Statue Of Liberty Ke...Sengal

masa minum teh ~*irjune*~ pada 4:56:00 PM
Sape2 yang asik baca blog aku ni mesti pernah terserempak dengan cerita pasal en.syg aku ni kan. Mesti yang baca tu dah naik jelak baca pasal en.syg aku tu. Aku pun kadang2 naik muntah hijau gak bila baca balik entri en.syg yang terselit2 celah2 entri yang sedia ada. Ini memang speSIAL entri aku buat untuk en.syg aku tu. Tak pernah2 aku buat kan...asik2 aku selit2 je dalam entri yg sedia ada. Kali ni aku buat entri terang2 pasal dia.

Aku tengah marah ni. Bukan berlakon marah sebab nak perhatian dia tapi aku memang marah dan hangin satu badan. Dah tak tau nak luah kat mana....jadi luah aje kat sini. Kalau aku pendam, simpan karang lagi sakit otak aku. Kalau sakit otak semua benda boleh jadi jem.....stress stress stress...

Serius...aku memang sayang dia sangat2. Kalau tak takde la aku suka suki je pggil dia en.syg. Sayang aku kat dia bukan main2...memang serius....tapi takde la tahap laila majnun tu....itu gila namanya, sbb sayang ko gi bunuh diri. Bodoh. Aku sayang kat dia lebih daripada sayang aku pada jantan2 yg pernah aku kawan sblm ni. Tgk betapa specialnya dia dalam hidup aku. Rasa sayang ni kat dia mmg tak boleh nak describe dengan kata2 la....memang kuat kurniaan Allah ni kat aku utk dia. Kalau tetiba dia ajak aku kawin....memang aku ON aje. Tu tgk betapa kuatnya sayang aku kat dia.

TAPI.....walaupun rasa sayang aku dekat dia terlalu kuat...itu bukan bermakna aku cuma pandang sebelah mata je kalau aku ade rasa tak puas hati dengan dia. Takde maknanya aku nak pendam semua perkara hanya sbb aku sayang dia. Sayang tetap sayang ok tapi bab mengutuk..bab nak marah...bab tak puas hati aku tetap ade...realistik la ok...aku bukannya STATUE OF LIBERTY!

Aku taktau macam mana nak mula cerita ni. Tapi macam ni la...aku buat ringkasan aje kenapa aku jadi hangin skrg ni. Jumaat lepas sempena CNY tu birthday dia. Masa tu aku kat kg mbah aku....punya la gigih aku msg dia ucap happy birthday....tapi hampeh...dia langsung tak reply. Takpe...aku sabar lagi....Memang skrg ni antara aku dgn en.syg tu ade masalah. Bukan masalah skit2 je...tapi kes masalah besar. Kalau aku cerita details mesti salah tu kena humban kat aku. Senang cakap....antara aku ngan en.syg tu sebenarnya takde la confirm ape2 lagi, teman tapi mesra je...cuma skrg ni diikat sbb masing2 ade feeling antara satu sama lain tapi tak boleh nak proceed sbb aku ni org ke-4 dalam hidup dia. Kalau dah org ke-4 tu bukannya cinta 3 segi tapi dah bersegi-segi dah namanya...ok stop..aku dah terlalu straight la plak.

Ok..lepas wish dia dengan sms tu...mmg lgsg dia tak reply walau satu pun msg aku. Geram, sedih, rindu..semua dah bercampur gaul dalam satu mangkuk....sewel pun ade gak. Tapi aku ok...sabar lagi...sabar sabar..Tadi aku saje je tgk fb dia....dan tiba2 rasa sedih dan rindu aku tu dah bertukar buat aku jadi marah dan hangin satu badan. OOOO...sms aku ko tak balas..tapi msg2 kat fb tu boleh pula dia balas...tak sibuk la pula. Ngan aku boleh pula dok bagi alasan sibuk. Duduk tepi lubang hidung pun ko kata sibuk. Skrg ni sabar aku dah hilang ntah ke mana-mana ntah.

Dey..tambi...kot ye pun ko tak suka aku....be gentleman la skit. Aku tau la aku ni manusia yg ke-4 ke atau yg ke-5 dalam hidup ko. Ye aku syg sangat kat ko..syg sangat2 tapi tu bukan bermakna ko boleh buat suka hati dengan aku. Nak kata skandal...takde macam rupa skandal...nak kata mistress takde plak aku di bagi hadiah mahal2..nak kata call girl upah pun tak dapat. Ko nak reject aku pun cakap la baik2...bukannya aku tak biasa kena reject...benda ni dah lali dah kat aku. Sedih tu sedih la tapi takde la sampai tahap aku nak bunuh diri. Aku bukannya bodoh takde akal nak buat benda2 gila tu. Paling koman pun aku cuma jadi sasau kejap je....tapi lama2 aku ok la....Come on la aku ni bukannya budak2 lagi....kalau gf no1 ngan no 2 ko tu maybe la kot nak bunuh diri. Sia2 aku belajar tinggi2 keje bagus2 kalau endingnya aku nak bunuh diri. Bodoh la lu....
Kalau lepas ni ade sesape nak hentam aku pasal entri ni...hentam aje la...aku peduli ape...rasa2 tak sesuai aku delete je...lagi2 pada hantu2 yg guna nama anonymous tu....penakut punya org.

Nota_jari: gambar en.syg terpaksa di"remove" sbb nilai ke'ekslusif'annya...

8 uncang teh :

Shahrina My said...

Saya doakan akak bertemu dengan orang lain yang lebih super duper baik dari dia... Jangan lupa senyum k =)

~*irjune*~ said...

thanks shahrina....it takes time to love and to forget...

cik jijah said...

sangat tabah hang ni june.. takpa2.. kumbang bukan seekoq... hehehe

~*irjune*~ said...

takde la tabah sgt aku ni kurt...kadang2 datang sewel tu macam zombi dah aku ni....tapi nasib baik la bleh tune otak jadi ok balik lepas tu.

shida said...

hurm.. mcm pernah aku lihat en sayang hg ni jun..
Lupakan je la... ada lebih baik menanti....

fie said...

ahahahahahaha...great entri. got nothing to say 2 u. anyway, life must go on.

Azi said...

jom balik umah embah lagi..bila cangkul tanah..bayangkan macam cangkul kepala dia...hahahaha!!!!

~*irjune*~ said...

hahahah.....gang..i'm ok je....kelemumur je tu....so paham2 aje la...kene pakai shampoo head and shoulder

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea