Tuesday, February 8, 2011

Serlahkan Seri Dengan Blusher

masa minum teh ~*irjune*~ pada 11:46:00 AM
Aku ni bukanlah dikategorikan pompuan yg jelita macam Miss World tu tapi alhamdulillah cantik juga la (bukan puji tapi semua ciptaan Allah kan cantik). Jadinya sbb kurang jelita..teringin juga la nak bg jelita skit biar takde la muka pucat lesi macam mayat hidup...Caranya mudah dan senang aje...pakai blusher aka pemerah pipi...

Aku start try guna blusher ni masa belajar kat USM dulu...blusher jenama Fasio...kaler apple pink...soft giler pink dia. Kalau gi kelas memang tak sah kalau tak pakai blusher tu...sampai kelas siap kene belek muka ngan member, pastu siap la kene tegur...,"ko pakai blusher ke jun". Jadinya aku kena la pakai curi2...jgn bg ketara sgt pink tu sbb nnt kengkawan aku menegur macam pakai blusher ni satu kesalahan gred A  la.

Start dari tu, blusher memang perkara wajib untuk touch up muka aku. Aku tak kisah kalau tak pakai maskara ke...eye shadow ke...celak ke...lipstick ke...janji blusher aku kene pakai selepas pakai bedak. Kalau habis blusher aku, memang gelabah la....Warna yg aku suka of course la warna neutral pink ngan orange...pakai pun takde la tebal cuma nipis aje....

Terbaru, aku baru je merembat 2 blusher masa CNY lepas. Gila tamak tak aku ni. Ini semua gara-gara 1 blusher aku tu dah habis...bukan habis langsung sbb aku ade lagi stu blusher jenama Body Shop tapi sbb aku ni jenis suka ade kaler blusher yg pelbagai so ape lagi gatal tapak tangan kiri la nak bg perabih duit gaji.

Dan akhirnya, 2 blusher yang aku rembat tu adalah dari jenama Elianto dan Etude House.

packaging kotak memang menarik dan cute

yg etude tu kaler orange..yg elianto tu kaler angel pink..

gambar yg siap mekap dengan blusher...nampak la seri skit walaupun takde la jelita sangat



2 uncang teh :

Madam Lilly said...

cIK jUN, kamu tu udan cun, tambah lak ngan make up skit, .....confirm ada yg termimpi2 tau

~*irjune*~ said...

Puan Lilly..kamu betul buat aku berada di atas awan

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea