Friday, March 19, 2010

Cendol punya pasal

masa minum teh ~*irjune*~ pada 12:03:00 AM
Hari ni dengan gigihnya aku berjaya juga habiskan sesi training softwaare baru di tempat keje aku. Selama 2 hari join ini training, aku rasa yang betul2 masuk dalam kepala otak aku cuma separuh aje kot. Sebabnye, aku memang tak boleh jalan hal2 berkaitan dengan programming ni. Jem!

Cuaca kat Perlis ni memang panas. Aku rasa suhu dah nak sama status dengan suhu gurun Sahara tu. Panas tahap cucuk2 kulit tu. Dengan lagi la kulit aku yg gelap ni...lagi la aku mudah nak serap suhu panas tu dan semakin gelap la aku di alam maya ini. Tgh musim panas2 ni kalau pekena cendol memang sedap. Nikmat memang tak terkata la. Tapi, makan cendol mana jalan kalau cuma lepak sorang2 aje. Jadinya masa sesi training masih ada lagi baki 2 3 jam nak habis, aku pun sms la sorang kawan aku merangkap jejaka idaman hati utk join sekali. Keh! keh! keh!...alasan je tu ajak makan cendol tu...sebenarnya nak jumpa manusia tu.

Jadinya, lepas janji terpatri, pukul 5.40 aku dah tercanguk tggu kawan aku tu kat kedai cendol glamer di Perlis, Fatin Corner. Lepas kawan aku sampai, time untuk order dan apa lagi....(sesi mengambil order bermula)

aku: dik, bagi cendol special satu ye.

pelayan: abang nak apa plak, makan?

kawan aku: nasi ayam dengan milo O panas satu.

pelayan: kak nak makan apa?

aku: takper la...nanti kalau nak makan order lain.

pelayan: haaa....kak diet ke?

aku: (blurrrr....)

kawan aku: (sengeh)

yeah...cendol special.....antara isi kandungannya ialah;
cendol + tapai + pulut + kacang merah + buah laici = sekarang aku tengah sakit tekak.

Ni la bahana makan cendol ada tapai....memang tak boleh blah la....sampai terlupa sekarang ni kat Perlis musim panas, dan akhirnya...aku sakit tekak.

Nota_jari: promosi Fatin corner masih lagi free dari aku untuk selama mana aku leh nak promote.

5 uncang teh :

ur 'lil sis said...

nyanyi lagu amy search lepas ni..

zuesaran said...

shheeddaapppnnyyaaa chendol..tp 1st time aku dgr cendol mkn ngan tapai...sedap ke??? cendol pulut, jagung n kacang aku tau la..tapai tak pnh dgr plak..hihi

cik jijah said...

ko ada tonsil ek? aku ada tonsil.. kalau baru2 kena.. kemam ubat dequadin.. insyaalllah kejap je hilang.. tapi kalau dah 2/3 hari.. demam pulak.. gi cucuk antibiotik lah.. sila jgn makan benda panas dan pedas dalam jangkamasa itu.. dan kumur air garam 2 kali sehari.. juga digalakkan makan eskem vanilla.. sebab ia sejuk serta lembut maka baik utk tekak yg tgh meradang itu..

wahhh.. macam doktot pulak..

~*irjune*~ said...

aku takde tonsil la kurt tapi lepas makan itu cendol yg ada tapai...terus tekak aku rasa perit....bukan sbb tonsil tapi sbb panas...mlm tu lepas aku telan 2 biji panadol...minum air cap badak sebotol dan air 100+ yg dicampur dengan air masak...esoknye tekak aku dah ok dah cuma ulser mulut la plak yg kuar....adeh...

zue....ada la...ni resepi merapu kedai cendol ni....tapi sedap la plak tapai tu....huhuhuhu...

o adik ku...ape hg igt hg tu kecik sgt ke?

rara @ ija said...

kecik la dari hang..
hahahaha,aku punya tekak sudah perit...mau telan air 100 pon sudah rasa mcm nk telan batu...

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea