Saturday, December 29, 2012

Satu Malam Mee Berasap

masa minum teh ~*irjune*~ pada 11:04:00 PM
Assalamualaikum wbt.



Scary tak baca tajuk tu. Hahaha..

Lama dah ayah dgn mak aku citer pasal mee berasap ni. Tapi aku malas nak pergi. So malam ni sempena mak buyung (adik aku-jimah) balik ke kampung, aku pun join sekali la dengan diorang gi makan mee berasap ni.

Signature makanan kat kedai ni ialah mee udang yang dimasak dalam bekas hot plate untuk masak sizzling mee. Itu pasal dia kuar asap.

Lokasi kedai ni senang aje. Terletak di hadapan SK Sungai Baru, Tanjung Piandang. Nama kedai just "Kak Rose Mee Udang Berasap". Kalau datang dari arah Kuala Kurau lokasi kedai di sebelah kiri, manakala kalau datang dari Parit Buntar atau Simpang Lima atau dari Pekan Tanjung Piandang, lokasi kedai adalah di sebelah kanan.

So, kalau ada yang teringin nak tengok apa yang berasapnye, boleh la datang ke kedai ni. Kedai memang la nampak macam gerai aje, tapi serius cakap memang sedap mee udang dia. Selain mee udang ada juga mee ketam, nasi goreng dan laksa buyung.

Nota_jari: Bangga jadi orang Kerian sebab ada banyak tempat makan yang jual makanan yang variasi.

Send from my Windows Phone

0 uncang teh :

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea