Monday, January 13, 2014

Sehati Sejiwa

masa minum teh ~*irjune*~ pada 9:00:00 PM
Assalamualaikum wbt.

Jiwang kejap boleh tak? Hahaha...

Lama dah tak letak entry pasal lirik lagu. Tengah-tengah jiwang sebab baru habis layan drama Cinderella terbitan tahun 1998 kat Youtube. Sambil-sambil set soalan test, sambil-sambil menanda assignment budak, sambil-sambil perah otak nak siapkan solution untuk tutorial, aku layan la drama ni. Lagi-lagi pula server tengah laju sebab student degree tengah final exam. Ape lagi...mak jemah enjoy la layan youtube.

Kat sini Mak Jemah tempek la video lagu ni nyanyian Haslinda.

Lepas tempek video, mak jemah copy paste lirik ni dari internet juga:


Kita memang dijodohkan bersama
Sehati serta sejiwa
Walau esok atau akhir nanti
Kita telah ditakdirkan bersama-sama

Wahai kekasih bersabarlah menempuhi dugaan

Kita sedaya telah berusaha untuk berdua
Tapi selagi ada jurang terpisah
Impian kan musnah kita masih ada cara untuk
Leraikannya

Kita jatuh cinta bukan kerna paras rupa

Atau harta benda yang diidami manusia
Seharusnya kita bersyukur kepada tuhan
Kita mengecapi bahagia selagi hayat ada

Hanya engkau kekasihku hanya aku kekasihmu

Dengan satu rasa dalam dua jiwa
Kita ditakdir bersama...

(Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2008/08/lirik-sehati-sejiwa-haslinda.html#ixzz2qGU97crL)


Lagi satu yang Mak Jemah boleh terlayan balik drama yang pernah hit satu masa dahulu ni sebab Mak Jemah frust sebab tak boleh nak tengok filem Cinderella yang diterbitkan pada tahun 2013 oleh Ahmad Idham. Mak Jemah punya tunggu cerita ni siap dah plan nak tengok kat wayang, sekali Mak Jemah miss the date la. Tapi nak buat macam mana sebab masa tu Mak Jemah terpaksa jaga mak Mak Jemah kat hospital kan. Jadinya terpaksalah berkorban sementara. Mak Jemah harap cerita ni masuk kat astro movie tu tapi rasanya macam tak akan masuk kot sebab seingat Mak Jemah, Ahmad Idham selaku Penerbit Excellent Picture pernah bagi statement yang filem-filem terbitan beliau tidak akan ditayangkan di Astro first. Lagilah Mak Jemah frust.

Mak Jemah memang suka lagu ni. Hafal sangat-sangat la. Lagi-lagi bila teringat drama lakonan Haliza Misbun dan Ahmad Idham ni. Memang romantik habis. Masa drama ni 1st ditayangkan di TV3 dulu, Mak Jemah baru habis SPM. Tiap-tiap petang Mak Jemah akan layan drama ni dengan mak Mak Jemah. 

Nota_Jari: Lagu Sehati Sejiwa ni aku dedikasikan kepada En.Syg. 

0 uncang teh :

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea