Monday, February 17, 2014

Majlis Resepsi di Perak ~ 2 Februari 2014

masa minum teh ~*irjune*~ pada 11:56:00 AM
Assalamualaikum wbt.

Gambar dari OP belum dapat lagi. So kat sini just share gambar yang ada daripada kamera adik ipar aku aje. Nanti kalau dah siap gambar dari OP, aku share lagi ye (itu pun kalau korang tak sampai nak muntah hijau ler). Mari kita layan cerita bergambar
Ini saudara mara sebelah mak aku. Terharu sangat sebab pakcik aku yang pakai kopiah putih ni sebenarnya tak sihat (sakit jantung). Tapi dia datang juga ke majlis aku ni. Kalau ikutkan dia tu jenis dah malas nak jalan jauh melainkan jika terpaksa ke IJN. Makcik aku yang pakai baju coklat tu pun sebenarnya tak sihat juga. Tapi gigih dia suruh suami dia belikan tongkat lepas dapat kad jemputan semata-mata nak datang kenduri aku ni. Terharu sangat kat diorang.

Ini sepupu-sepapat sebelah mak aku. 

Sempat bergambar dengan Paman Amat sekeluarga. 

Ni tak payah nak intro la ek...konpem la aku kan.

 
Full outfit display ni. Labuh gila kain baju aku tu. Bukan setakat labuh...berat juga. 7 meter kain...haaa...amik ko. Patutnya kena pakai heel 4 inci, tapi pakai heel 2 inci je. Jalan pun meleret. Dah nak sangat dress ala-ala Kate Middleton...haa...tahan aje la kan.

Saje nak letak lagi gambar suami isteri ni...keh keh keh. 

Ini sepupu aku lagi...dengan boipren dia...merangkap pengapit aku pada hari kejadian. Ada sesape nak cari pengapit, boleh la contact dengan sepupu aku tu.

Oppss...mereka ni bukan laki bini tau. Yang baju merah tu laki orang, yang baju biru tu bini orang. Tapi yang konpem diorang ni classmate aku since dari sekolah rendah sampai menengah. Thanks Amran dan Ida sebab sudi datang ke majlis aku ni. Lama betol tak jumpa dengan Ida. Dengan Amran last jumpa pun tahun 2009 kalau tak silap aku.

Yezza...yezza...yezzaaa...ni kawan-kawan sekolah rendah dan menengah aku juga. Ish cam berjanji je diorang ni datang pakai baju merah. Yang kat depan tu anak-anak diorang la. Thanks ye Milah, Jamiah, Rohaya, Lilly dan Rohana sebab sudi datang ke majlis aku ni. Macam reunion plak. Aku ingat aku yang kawin last-last ni takde kawan-kawan yang datang, rupanya ramai yang datang. Kawan aku si Rohana tu tokei butik Hanna Collection kat Kluang Johor, specialize in bridal outfit making. Baju dia semua cantik-cantik. Balik Perak sebab dia nak datang kenduri aku. Itu pun sempat dapat job buat baju kahwin dengan butik pengantin yang aku sewa ni. Rezeki-rezeki. Lilly pula pandai buat kek. Kalau tak sebab anak dia sakit, aku memang akan tempah kek dengan dia.

Yayyy... both besties yang sanggup turun dari JB untuk datang ke kenduri aku. Inilah bestie aku since dari USM dulu. Walaupun kami berlainan kos tapi bilik tv dah mempertemukan kami bertiga. Thanks ye Yani and Rafe. Lepas ni just tunggu turn Rafe pula. Aku akan doakan ko ditemukan jodoh dengan lelaki yang beriman. Untuk Yani pula, semoga jodoh ko kekal dunia dan akhirat. Lepas ni kita boleh sambung balik aktiviti cuti-cuti Malaysia kita yang dah tertangguh ni. Next trip nak gi mana?

 
Paling terharu geng-geng opis dari Perlis. Sampai juga korang ke majlis aku ek. Aku ingatkan takde yang sudi nak datang ke Perak. Tapi bila dapat tau depa datang, aku jadi hepi sangat-sangat. Bukan calang-calang yang datang, Bos aku ni. Kalau tak sebab aku ni adalah pengantin, nak je aku lompat-lompat sambil tepuk tangan.

Tak payah nak intro...ni adik-adik aku ni.

My Grandnanny sebelah ayah

Famili abang (merah) dan adik aku Ismail (biru)

Famili abang cak (kalau tulis abg je nanti macam-macam maksud yang keluar)

Oleh sebab semua gambar ni daripada kamera dedi Darrien, so haruslah gambar budak Darrien ni sangat banyak dalam kamera. Jadi kita tempek juga gambar si kecik ni sebagai penyeri. Heheheh....

Famili Mail

Famili Jimah.

Aku dah kata, budak Darrien ni memang curious dengan bunga tangan aku. Pantang disua je, terus menyambar. Jangan jadi mat bunga sudahlah bila besar nanti ye Darrien...

Pengantin lama ni. Dulu pun Jimah sanding kat dewan ni juga. Guna khidmat butik pengantin yang sama juga. Tapi kali ni diorang sanding dengan budak kecik Darrien yang sangat keletah ni. Comey je gaya Darrien ni bila nak snap gambar.

Ni pengantin setahun yang lalu...dah setahun ke...eh belum lagi. Bulan 6 ni baru cukup setahun. So masih lagi pengantin baru la.

 
Ni tak payah cakap. Pengantin 10 tahun yang dulu. See....jauh beno jarak masa kenduri aku dengan kenduri abang aku ni. Kalau nak diikutkan tu aku anak no 2 yang beza umur setahun je dengan abang aku ni. Tapi percayalah lepas ni mak aku kena tunggu lagi 5 hingga 10 tahun kot baru la ada kenduri lagi.

Ape motif ntah abang aku ni. Mentang-mentang la pelamin tu tak runtuh, suka pula dia nak posing.

Yang tiga orang ni adik-adik aku. Still belajar tapi taktau bila nak habis. So antara diorang bertiga ni yang mana dulu yang gatal nak kahwin...kita tunggu aje la ek.

Nak letak gambar suasana majlis tapi takde gambar yang sesuai. So letak gambar orang kuat majlis aje la ek....iaitu adik beradik aku la. Hahahah....time kenduri diorang ni dulu (kecuali kenduri mail) aku la event manager cum stage manager cum promoter cum tukang angkat semua bagai....time kenduri aku ni turn diorang la plak ek. Itu pun last-last dah habis kenduri pengantin juga yang kena join angkut barang-barang balik dari dewan ke rumah. Yang pengantin-pengantin lama tu semua dah hilang daulat. Yang belum jadi pengantin tu pula sebab daulat fresh lagi kena la bantu sampai habis. 

2 uncang teh :

cik hani said...

meriah..
dapat jumpa ramai saudara mara dan kawan

~*irjune*~ said...

heheh..dah mcm reunion je time ni...hehhe

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea