Wednesday, February 26, 2014

Merah Sangat La Mak Ngah

masa minum teh ~*irjune*~ pada 5:06:00 PM
Assalamualaikum wbt.

Macam biasalahkan, update petang-petang cam gini maknanya otak aku dah tepu nak buat keje la. Jadi ape lagi, kerja karang mengarang la kite ye....hahhah

Sebelum tu...eceh....saje la buka Nuffnang sebab nak tengok ade ke tak income untuk aku. Yelah...sejak dari awal tahun lagi aku tengok iklan Nuffnang aku tu tak berganjak jadi iklan baru pun. Bila dah buka Nuffnang tu kita boleh tengok bahagian referral tu yang menunjukkan readers kita (macam la banyak sgt reader aku tu) refer blog kita tu dari banyak. 

Sebenarnya, semenjak dua menjak aku aktifkan blog dalam bidang deko dan susun ni (compared sblm ni yang berblog untuk layan jiwang), memang ramai blogger lain yang dah letak link blog aku kat side bar diorang. Yelah sebelum ni takde sape yang peduli pasal kewujudan blog aku ni kecuali bestie aku si Rafeah dan adik aku Jimah. Tapi sekarang....Alhamdulillah...thank you ye kawan-kawan. Terbaru link blog aku dah ada kat blogger otai Aty Fared dari blog 'Aku Bukan Bidadari'. Blogger otai ni...haruslah rasa seperti dihargai. 

Ok...stop pasal link blog kat sidebar.

Ni nak cerita pasal hadiah kahwin daripada bestie aku la...Rafeah...

Before kahwin tu dia ada tanya aku nak hadiah ape. So aku request nak steamer baju sebab aku takde lagi barang tu. Alaaa....dah orang tanya...kita minta la yang best-best sikit. Lagipun dia dapat bonus banyak dari aku. Heheheh....

Malam after kenduri, tergedik-gedik la aku nak buka hadiah. Dan of course...selain hadiah daripada kawan-kawan yang lain...hadiah dari Rafe la yang aku nak tengok. Dan hadiahnya adalah....
Yezza...hand wrist Carlo Rino kaler merah, fridge magnet dan sebuah buku (tiada dalam gambar). Selain tu ada juga terselit sekeping kad untuk kami suami isteri. Hehehehe....nampak sangat kan...nama je hadiah kahwin tapi bila buka je lebih untuk kegunaan aku sendiri je. Keh keh keh keh....

Bila aku nampak je hadiah Rafe ni...baru aku perasan yang hadiah ni Rafe penah whatsapp kat aku sebelum ni masa dia nak beli dulu. Aku takde la pikir ape-ape pun sebab Rafe ni memang suka beli handbag semua bagai. Macam dah jadi kebiasaan pula...setiap apa yang kami beli, kami akan share gambar sama-sama. Tak sangka pula hand wrist yang dia beli tu adalah hadiah untuk aku. Yahooo......Makcik sukooooo....

Buat masa ni aku tak sempat nak pakai lagi hand wrist ni. Bila aku try nak masukkan wallet aku, tak lepas la pula. Tapi takpe...aku akan usahakan juga untuk merasmikan pemaikaian hand wrist ini nanti. 

Owh...aku belum buat entry pasal hadiah kahwin lagi kan. Heehehe....nanti ek aku citer. Sebab separuh hadiah ada kat Perak dan separuh dah ada kat Perlis (bunyi macam banyak sangat hadiah yang dapat). 

Kepada Rafe...tq very much untuk hadiah daripada hang ni ye. Kepada kawan-kawan yang lain...tq juga sebab sudi bagi hadiah kat aku masa kenduri haritu. Rasa appreciate sangat.

4 uncang teh :

Aty_Fared said...

uhukksss...patut lah teserdak..ngeee..otai kebenda nya..haaaiihh...

neway...biler dah kertu ni..aty suka kan warna2 macam merah..dah tak ada lagi nak gurlish2 pink bagai..heheh

~*irjune*~ said...

hahah....kira otai la aty dalam bab deko ni. Masa nak masuk rumah baru dulu blog aty la jadi rujukan utk deko. dari blog aty la sy tau blog2 yang lain.

tq ye aty sebab sudi jengah blog sy yang tidak seberapa ini.

Rafeah Sapari said...

Malu saya...heee...nasib baik orang tu suka hadiah kita bagi.hahahhaha..

~*irjune*~ said...

ai suke je...heheh...

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea