Thursday, September 19, 2013

DIY: Vase Bunga

masa minum teh ~*irjune*~ pada 1:16:00 AM
Assalamualaikum wbt.

Asalnya daripada botol minyak ni...
Beli konon-konon nak letak olive oil macam rancangan memasak orang putih nun kat Astro, tapi last-last aku buat bekas minyak kelapa sawit je sebab botol olive oil dah cun melecun kecomelannya. Tapi penutup dia pecah la pula. Jadinya aku basuh sampai berkilat macam ni...
Bila dah berkilat tu...ape lagi cari balance bunga plastik yang guna nak buat hantaran aritu, maka jadilah macam ini pula...
Siap dah vase bunga aku. Tak perlu keluar belanja yang banyak sebab semua alatan adalah barang-barang yang boleh recycle kegunaannya semula.
Portable vase bunga, boleh diletak dimana-mana yang dilihat sesuai dengan citarasa anda, eh citarasa aku.

4 uncang teh :

Fizah said...

sungguhhhhhh kreatipnyaaa...:)

~*irjune*~ said...

tq Fizah...hehehe...
dapat inspirasi daripada blog orang lain juga

Azi said...

good idea, tp lagi cantik kalau hg tambah pasir warna warni atau kertas warna bentuk bintang kat dalam vase hg tu. nampak batang bunga tu tak best la. pastu kat tengkuk botol tu ikat la reben.

~*irjune*~ said...

huhuhu....nice idea...boleh try...cari pasir atau wrapping paper utk cover batang bunga tu...

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea