Friday, November 8, 2013

Kemaruk Doodle

masa minum teh ~*irjune*~ pada 2:45:00 PM
Assalamualaikum wbt.

Kalau dah kemaruk dengan doodle tu memang tak boleh nak buat apa dah. Lagi-lagi kalau dah tau cara nak buat doodle kat excell...lagi la jadi ketagih.

Malam tadi tak boleh nak tidur so keluarkan laptop dan start buat doodle burung churp churp ni kat excell. Seriously..ni bukan aku buat sendiri-sendiri tau tapi aku tekap je dengan gambar burung churp churp yang asal. Tapi memang ketarakan perbezaan dia sebab burung churp churp aku takde jambul tapi gambar asal ade jambul. Hahahah...sebenarnya aku tak reti nak lukis jambul tu macam mana. Yang lain-lain tu just guna shape oval je untuk lukis.

Sekarang ni asyik nak explore untuk buat doodle je kat excell dan photoshop.
Churp Churp by ijun

The original Churp Churp

Nota_jari: malam ni nak study cara nak lukis jambul churp churp ni pula.

0 uncang teh :

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea