Saturday, November 30, 2013

Kerjaya Lelaki Kacak

masa minum teh ~*irjune*~ pada 12:30:00 AM
Assalamualaikum wbt.

Ini opismate share dalam whatsapp. Maybe dia snap daripada petikan surat khabar mana-mana ni.
Aku taktau la ini kajian tesis PhD mana ni. Tapi jawatan doktor dapat ranking nombor satu dan tentera dapat ranking nombor 5 untuk kategori lelaki kacak. Kenapa ek?

Ini teori yang dapat aku fikirkan sendiri daripada hipotesis kotak hitam.
  1. Kebanyakkan doktor lelaki yang aku jumpa memang nampak handsome pun walaupun berisi. Nape ye? Adakah sebab tutur katanya yang lemah lembut semasa merawat pesakit?
  2. Kacak ke peguam lelaki ni? Aku rasa biase aje pun. Maybe sebab peguam ni adalah seorang yang pandai berkata-kata. Bab pusing ayat putar ayat kasi sama diorang. Nama pun peguamkan.
  3. Pelakon....ni no wonder la jatuh dalam kategori kacak sebab pelakon ni jenis yang kena jaga imej. Imej ni kalau kena gaya akan buat orang yang huduh pun kelihatan kacak dan jelita. 
  4. Olahragawan?? Pada aku takde la kacak sangat pun. Maybe sebab diorang ni orang sport so jenis yang jaga badan. Muka biasa-biasa aje pun tapi sebab orang sportkan jenis badan segak dan tegap...tu kot nampak cantik.
  5. Tentera. Aku fikir pun sebab badan tegap dan juga imej. Imej tentera kan kena sentiasa kemas walaupun kulit garing kena panas sebab berkawad. So memang payah la kita nak tengok tentera ni berperut boroi. Ye tak? Eh...tapi apsal polis tak kacak? Hahahah
Eh..apsal diorang tak masukkan kerjaya pramugara sebagai kategori kerjaya untuk lelaki kacak? Bukan ke pramugara atas kapal terbang tu kacak-kacak belaka?

Jadi kesimpulannya, kalau nak dapat suami kacak, korang kena kahwin dengan suami yang ada kerjaya seperti diatas. Kalau husband korang just kerja engineer aje, kacak macam mana pun tetap tak boleh nak masuk ranking lelaki kacak sebab kita tau orang kerja engineer ni mana jenis yang pakai segak-segak kecuali kalau kene buat pembentangan. Kalau tak caya, mai tempat kerja aku ni, most of lecturers ni lulusan engineering, memang la datang keje pakai slack dan kemeja...tapi kurang kacak berbanding 5 kerjaya diatas. Hahahaha

Nota_jari: Kacak ke tak kacak ke...yang penting akhlak kene cantik.

4 uncang teh :

tenku butang said...

Haiii.. cakkk.. salam kenal..
Done follow sini no. 78
Jom follow me back yea..
Leh saling kunjung mengunjung pasni.. heeee

http://tengkubutang.blogspot.com/

Kalau minat kucen,
Jom lea follow sini jugak.. heee..
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

~*irjune*~ said...

Hi tenku butang. Thanks for coming. Will follow u back.

Shafiee Aiman said...

mai follow kami jugak...Pn supik
http://bugisville.blogspot.com/

~*irjune*~ said...

Tq Puan Supik (Shafiee Aiman). will follow u back

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea