Saturday, November 2, 2013

DIY: Doodle Si Amatur

masa minum teh ~*irjune*~ pada 3:11:00 AM
Assalamualaikum wbt.

Fuh! baru siap buat doodle guna photoshop. Lama tinggal hal ehwal photoshop ni, so bila nak mula balik memang terkial-kial la jawabnya. Lupa habis ilmu di dada. Nasib baik la boleh recall balik dengan semua jenis online tutorial, so dapatlah juga "cuba try test" buat doodle di sini selepas try kat MS Paint dan MS Excel.

Inilah doodle aku yang aku buat kat photoshop. Berlayer-layer aku guna untuk touch up kartun doodle ni. Time nak lukis ni pun satu hal, kejap-kejap padam...keja-kejap padam. Maklumlah jenis keturunan bukan yang berseni....macam tu la.
Nampak sangat kasar hasil kerja tangan aku ni. Nak buat shading bagai, tu kena satu malam lagi nak mentelaah nota-nota dalam internet tu. Jadinya buatlah apa yang patut....2D pun jadilah, daripada tak jadi langsung. Betul tak?

Nota_jari: Esok nak buat doodle lelaki pula. Try test tengok..

0 uncang teh :

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea