Monday, October 21, 2013

Frame Gambar

masa minum teh ~*irjune*~ pada 12:58:00 PM
Assalamualaikum wbt.

Kat rumah ni kalau takde frame gambar memang tak sah. Itukan sebahagian daripada dekorasi. Ada yang suka letak frame gambar keluarga, pemandangan, corak abtrak, khat..macam-macam lagilah, asalkan rumah naik seri.

Kalau kat rumah aku pula, aku memang kurang letak frame lagi. Bukan tak nak letak langsung tapi belum jumpa gambar yang sesuai untuk dibingkaikan. Yang ada sekarang ni just frame Allah Muhammad dan juga frame Ayat Kursi. Aku beli frame ni kat kedai menjual frame ayat Al-Quran di Tesco Mergong je. Tak ingat la nama kedai tu kedai apa. Nak beli jenis Khat Kufi budget tak mengizinkan pula.
Ni frame ni aku letak bertentangan dengan meja makan. So macam dekorasi untuk dining area la. Untuk ruang tamu pula aku beli frame Ikea je. Lepas tu aku DIY sendiri. Beli kain langsir dari Nagoya semeter, lepas tu aku frame kan aje. Mudah. Kalau rasa nak tukar gambar, beli je kain corak lain, atau wrapping paper yang cantik-cantik dari kedai buku, lepas tu frame kan.

4 uncang teh :

Fizah said...

frame ikea tu cantik!! ")

~*irjune*~ said...

tq Fizah...:)

Mally said...

Salam berkenalan
Love ur deco ideas!!!
Nak follow u...hihi

~*irjune*~ said...

Hi Mally...
salam perkenalan juga.
thanks for coming...:D

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea