Friday, October 18, 2013

DIY: Bunga Pom Pom a.k.a Bunga Tisu

masa minum teh ~*irjune*~ pada 1:01:00 PM
Assalamualaikum wbt.

Tengah berusaha nak cuba buat dan siapkan 100 bunga tisu ni. Untuk apa? Of course la untuk big day aku. Pulun DIY bunga ni. Buka blog sana sini, tengok tutorial kat Youtube. Pergh...nampak macam senang tapi sebenarnya renyah juga. Ni baru bunga....ada banyak lagi nak DIY sendiri. Hopefully tak kering idea.

Macam inilah bila berlaku kekangan budget. Nak nampak ekslusif tapi budget minimum. So DIY la jawabnya. Nasib baik banyak tutorial ada ditunjukkan dalam blog dan Youtube. Boleh gak belajar dan try buat slow slow walaupun masih terkial- kial. Maklumlah tangan orang tak berseni...macam ginilah.

Send from my Windows Phone

6 uncang teh :

cik hani said...

Berusahaaaaaaa untuk wedding sendiri mmg best.. kat blog i pun ada i review pasal DIY wedding i. I banyak buat sendiri sesetengah item tu..

chayok2..

Lilynn Wifey Sham said...

citer la cmne buat pompom ni..

~*irjune*~ said...

Sy buat apa yg termampu je cik hani.ada juga baca dr blog cik hani psl DIY time ur wedding. Kagum gak sbb dlm masa singkat cik hani sempat siapkan semua DIY tu.

~*irjune*~ said...

Lilynn...thanks for coming. Cara sy buat sama mcm yg ditengok dlm youtube, cuma sy tukar guna crepe paper. Nanti sy buat entry mcm mn sy buat bunga tisu ni. Sy pggil bunga pompom sbb tengok dalam Youtube dia tulis bunga pompom.

whooz said...

kan, memang nak sangat DIY utk majlis kita. sempat tak sempat je..good luck!

~*irjune*~ said...

Hahah...hai Along...lama menyepi. Tup2 dah nak panggil kenduri. Haaa...tu la..nak DIY ni rajin dengan tak aje. Insya Allah sempat siap kot

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea