Friday, October 4, 2013

5 Langkah Mudah Untuk Dekorasi Bilik Tidur Budget

masa minum teh ~*irjune*~ pada 12:11:00 PM
Assalamualaikum wbt

Aku ni sangat suka tengok rancangan The Nate Berkus Show kat channel Astro 728 LI HD. Rancangan talkshow ni lain daripada yang lain sebab dia sembang pasal isu dekorasi, isu budget isu susun atur dan lain-lain lagilah. Lagi pula Nate Berkus ni adalah seorang ID yang berpengalaman juga.

Kat sini aku nak share tips-tips yang Nate Berkus bagi untuk dekorasi bilik tidur dengan budget yang rendah.
  1. Cari/Beli set duvet yang sesuai.
  2. Pasangkan lampu chandeliar dalam bilik tidur. Lampu ni akan jadi titik fokus dalam bilik tidur kita.
  3. Letakkan kain lapik/runner katil yang simple sahaja.
  4. Letakkan bantal-bantal kecil/throw pillow di atas katil.
  5. Jangan lupa gantungkan lukisan di dinding atas kepala katil bilik tidur anda.
Jadi hasilnya adalah seperti gambar dibawah ini:
Cantikkan cara dekorasi bilik tidur ni. Semuanya menggunakan budget yang rendah. Tak perlu set bilik tidur mahal, yang penting kreatif dan inovatif.
Inilah Nate Berkus daripada rancangan The Nate Berkus Show.

Nota_jari: Maaflah gambar tak clear sebab direct snap dari tv ada bontot.

2 uncang teh :

cik hani said...

cik hani suka sangatla kalu bab-bab deco and organizing yang jimat macam ni ni..suka..suka..

~*irjune*~ said...

hai cik hani....thanks for coming.
sharing is caring. nak cantik tak semestinya mahal..

Salam kenal

 

When Ijun Write Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea